Avatar uživatele
zenda

Jak dostat přítele z bytu? Bydlíme spolu – byt je můj,máme dítě – nemá o něj zájem,ale přispívá na bydlení i dítě.

Od jednoho roku dítěte spolu nic nemáme – jen vedle sebe přežíváme ( děcku jsou 4roky ). Vše mezi náma ochladlo !!! Chci, aby odešel – nechce !!! Bydlí v bytě, který je můj – bohužel, má tam i trvalé bydliště. Psychicky mne to deptá a dítěti to taky nějak neprospívá. Jsem zoufalá – nevím si už rady, co dělat..:-(
Prosím, jak to vyřešit, aby odešel. Kam mám zajít, s kým promluvit ???? Existuje nějaká právní rada ????
Děkuji

Doplňuji:
Takže, to s ním budu do té doby, než někdo něco hroznýho provede ??? Jako, mám by dlem s borcem, který mne nesnáší a já jeho jenom proto, že má u mne trvalý bydliště !! Tak tomu teda nevěřím, že není žádná naděje, že odejde !!! V podstatě – byt je můj !!! A podotýkám, i když je otcem dítěte ON – není zapsán v rodném listě a děcko má moje příjmení !!!
A o nějaké diskuzi s ním není ani řeč – je věčně v trapu…
Myslela jsem si, že mi poradíte co dělat a ne, že je to o domluvě – to vím taky, ale na to musí být DVA a to my nejsme !!!!

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: zenda

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hanulka11 před 4546 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Andělé

Tři roky spolu jen přežíváte? Je smutné,když se dva dospělí neumí domluvit. Je to lidská nevyzrálost,ale tak to chodí,učíme se celý život.Nejsmutnější je,když tím trpí právě děti.
Sama to mám za sebou,bývalý manžel také za nic nechtěl odejít. Při rozchodech spíše převládají city,než rozum. Ale ve Vašem případě to vypadá na pohodlnost Vašeho přítele nebo finanční stránka?..Pokud s ním není žádná domluva,zajděte na Obor sociálních věcí,kde Vám zdarma poradí a pomohou,jak postupovat. Ted před vánoci to bude citlivější…
Vím,že pracujou nervy a že se lépe radí,než koná. Ale nevěste hlavu,snažte se zachovat klid a trpělivost a nepoužívejte na nás vykřičníky. Pokud je byt Váš,mělo by vše dobře dopadnout.
Hodně štěstí.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

To jsou těžké věci ,které musíte vyřešit mezi sebou,nikdo ho nevyhodí … zvláště když vám přispívá jak na bydlení a na dítě . Stane se ,že spolu prostě lidé najednou nedovedou žít, ale to si musí vyřešit oni dva.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Deli

A co si najít nového přítele (byť fiktivně – kamaráda svalovce – na pár dnů) a do bytu si ho přistěhovat???

před 4545 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
kropitko

No prostě mu zrušte trvalý pobyt a vystěhujte ho,,,,

cituji:
Důležité je, že z přihlášení občana k trvalému pobytu nevyplývají žádná práva k nemovitosti – objektu shora uvedenému ani k vlastníkovi nemovitosti. Jde tedy o zejména evidenční údaj a, na rozdíl od obecně vžité laické představy, sama skutečnost, že někdo má zapsán trvalý pobyt v určité nemovitosti, neznamená, že má k takové nemovitosti jakékoliv právo, např. užívání či bydlení. Takové právo může být založeno pouze vlastnictvím či spoluvlastnictvím nemovitosti, nájemním právem, věcným břemenem anebo prostým souhlasem vlastníka nemovitosti (zejména v případech rodinného vztahu), který však je možno také odvolat. Nejsou-li pak taková práva dána nebo skončí-li tato práva (např. v případě skončení nájemního vztahu či odvolání souhlasu), lze se domáhat vůči osobě, která přesto nemovitost stále obývá, vyklizení nemovitosti prostřednictvím soudní žaloby a poté nuceného vyklizení prostřednictvím soudního exekutora, nedojde-li k němu dobrovolně po vydání rozsudku soudu o povinnosti nemovitost vyklidit.

zdroj: http://www.advokat-zlinsko.cz/p%C5%99%­C3%ADsp%C4%9Bvky-aktuality/zru%C5%A1­en%C3%AD-trval%C3%A9ho-pobytu-bydli%C5%A1t%C4%9B

před 4546 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
iceT

Zkuste se jít pozeptat na obecní úřad,konkrétně na matriku,tam takové věci řeší,poradí jak postupovat a co dělat.Ale asi to bude běh na dlouhou trať.Nebo si zkuste najít jiného partnera,třebas jen na oko,aby se nastěhoval,třeba ten nežádoucí sbalí kufry sám.

před 4546 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek