Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak dostat stránku z wordpress.com na vlastní domenu?

Ahoj, jedná se o to že mám blog který běží na stránkách wordpress.com, je zdarma a doména je tedy neco.wordpress.com chtěl bych docílit toho že si zaregistruji a zaplatím nějakou jinou doménu na nějakém hostingu nejlepe domenu.com a potom bych na něj chtěl umístit svůj blog který bych ale editoval pomocí rozhraní wordpress. Prostě a jednoduše chci abych měl svůj web s domenou 1 řádu.com ale celé to fungovalo jako wordpress. Doufám že jsem to popsal dostačně přesně. Chtěl bych od vás tedy poradit jak zaregstrovat domenu a zprovoznit hosting (kolik to zhruba celé stojí?) a jak na ni potom stránku přemístit. Budu rád za každou radu. Díky moc

Předmět Autor Datum
Doménu + hosting si zmůžeš zaregistrovat kdekoliv, webhosterů je dost. Nějaká doporučení byly i tady…
host 13.10.2011 22:34
host
děkuji za odpověď jen se chci ještě zeptat co se stane pokud bych třeba přestal platit domena mi už…
Honzasammy 13.10.2011 22:41
Honzasammy
V případě neuhrazení domény doména expiruje, pak běží třicetidenní ochranná lhůta a pak je doména vy… poslední
host 13.10.2011 23:16
host

Doménu + hosting si zmůžeš zaregistrovat kdekoliv, webhosterů je dost. Nějaká doporučení byly i tady v poradně.
Pak si ze stránek Wordpress stáhneš instalační balík, který rozbalíš a přes FTP nahraješ na svůj nový web. Spustíš instalaci a budeš postupovat podle pokynů na obrazovce. Své původní stránky zazálohuješ ručně (soubory přes FTP, databázi phpMyAdminem) nebo pomocí nějakého udělátka (viz Google: záloha wordpress / přesun wordpress na jinou doménu) a pak z této zálohy obnovíš web na nové doméně.

děkuji za odpověď jen se chci ještě zeptat co se stane pokud bych třeba přestal platit domena mi už nebude patřit nebo se dostanu do dluhu? Když si tedy teď zaregistuji domenu a pak hosting. Můžu nad ti potom bádat dál?

V případě neuhrazení domény doména expiruje, pak běží třicetidenní ochranná lhůta a pak je doména vyřazena ze zóny a může si ji obsadit někdo jiný. Do dluhu by ses neměl dostat, ale je podezřelé, když se takhle předem ptáš. Je totiž slušnost registrátorovi oznámit, že si doménu nepřeješ prodloužit.
Podrobnosti na www.nic.cz nebo na stránce konkrétní webhostingové firmy, kterou si vybereš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru