Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak dostat teletextové titulky ze stránky 888 do obrazu

Dobrý den,
jsem neslyšící, ale narazil jsem na problém. Při instalaci televizní karty jsem narazil na tv a teletext úplně zvlášt, které fungují vedle sebe. Nevím, jak spojit v jeden celek- tak ,aby se titulky objevily přímo v obrazovce (u mě funguje paralelně). Sice jsem stáhl jeden návod, ale technice moc nerozumím. Mohli byste mi poradit , jak na to? Prosím prostudujte to a pak mi vysvětlete, jak a kde importovat tyto soubory např. TeletextDecorder. reg atd. Těším se na Vaší radu. Jedná se o televizní kartu typu WinFast DTV2000 H Plus.

Zde je návod, který jsem stáhl z webu.

Teletext je možné zobrazit jak v samostatném okně, tak i přes obraz. Podporována je diakritika malých i velkých písmen, písmena jsou ale zvětšováním a zmenšováním mírně roztřepená.

Při zobrazení v hlavním okně je možné sledovat i skryté titulky, které s u nás vysílají na straně 888.

Po instalaci je ale teletext vypnutý. Podle ohlasů uživatelů tak tomu ale není u všech. Já jsem ho musel aktivovat ručně, aby se vůbec v aplikaci objevil. To se provede importováním souboru TeletextDecoder.reg do registrů a pak je ho nutné ještě zapnout importem TeleTextOn.reg nebo v registrech nastavením klíče HKEY_CURRENT_USER\Software\Leadtek\Video\WFDVB-T\T eletextOn na hodnotu 1.

Teletext lze ovládat buď přímo vložením čísla stránky nebo také klepáním na číslo stránky myší, tedy podobně jako v internetovém prohlížeči.

Vzhled programového průvodce vidíte na obrázku. Jde o časový průběh podle jednotlivých stanic, jejichž ikonky jsou v levé části. Červenou čárou je zobrazen aktuální jas a tedy i pořady, které se právě vysílají. Mezi pořady lze procházet dálkovým ovladačem nebo i klepnutím myší, ve spodní části se pak zobrazí bližší informace. Bohužel při delším textu je ale uříznut a nezobrazí se celý popis.
[mod]Z došlé pošty vložil Rce - žádný obrázek k mailu připojen nebyl (Rce)[/mod]

Předmět Autor Datum
Jestli jde jenom o ten import, stačí na ty soubory něco.reg dvakrát kliknout a odsouhlasit přidání d… poslední
karel 22.03.2009 01:26
karel

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru