Avatar uživatele
Kelt

Jak důkladně opakujete nějaké učivo, pokud se k němu musíte vrátit?

Tato otázka je určena pro ty, kteří již mají školu za sebou a mají minimálně 30 let. Konkrétně jste třeba na škole dělali nějaký jazyk, dosáhli jste nějaké úrovně a po určité době si chcete učivo zopakovat. Můžete použít učebnice z dob studia nebo si pořídíte nové, nebo vyhledáte učitele, budete chodit do kurzu atd. Každopádně si něco pamatujete, nebo se vám při studiu zase vybaví. Budete studovat učivo od začátku, lekci za lekcí, každé cvičení? . Nebo se zaměříte jen na to, co neznáte, to si prostudujete? Určujete si sami čas, za jak dlouho chcete látku zvládnout a jste dostatečně motivovaní, proč se daný předmět učíte.
Je třeba zvládnout jazyk, tedy mluvenou i psanou formu.
A – začnu od začátku a vše si důkladně zopakuji a prostuduji
B – prolistuji si učebnici, z několika cvičení zjistím svou úroveň a na tom budu stavět.
C – jiná odpověď.

Hlasujte v anketě
Zajímavá 0 před 2827 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Dismas

C

A jéje, tady někdo propadá.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

C

Pokud jsem ani po dvojím opáčku zjistil, že si nepamatuju ani polovinu, tak jsem to radši vzdal. To se ale týkalo učebnice němčiny pro samouky, pomocí které jsem se pokoušel naučit další jazyk. Bylo to ale na vojně a nikdo mě do toho nenutil. Jen jsem se snažil využít ztracený čas. Na škole jsem musel makat usilovněji.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pucipuci

C

Asi tak. Po čtyřicítce jsem se nechal uvrtat do kurzu JN. Měl jsem ve škole 4 roky, tak jsem si říkal, že to snad dám. Dokud se bralo učivo, které jsem brala ve škole, tak to ještě šlo. Např z 20 nových slovíček jsem znal 10. Ale pak došlo na rody minulé a budoucí a to jsme ve škole nebrali. Veškerá slovesa byla jiná a já se naučil 5 z 20 a starých 10 zapomněl. Už nikdy více.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek