Avatar uživatele
Alesh

Jak funguje automatický brzdný systém u kamiónu?

https://www.no­vinky.cz/zahra­nicni/evropa/424849-terorista-z-berlina-poslal-pred-utokem-sms-zpravy-vetsi-tragedii-zabranil-brzdovy-system.html

No, dobře. A jak to tedy pomohlo v této situaci? Ten magor šlohl kamión návěsem a jel. Jelikož nepředpokládám, že si ten návěs zapojoval sám, tj. byl již zapojen, tak byl zapojen správně, tedy nijak nebrzdil. A jak tedy vznikl ten brzdicí efekt?

Upravil/a: Alesh

Zajímavá 0 před 2696 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Myslím že je to základní princip vzduchových brzd. Pokud je návěs/přívěs tlakovými hadicemi propojen se zdrojem (tahačem), je odbrzděný. Jakmile tlak pomine, například přetržením hadice, automaticky se zabrzdí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
JájsemRaibek

Automatické brzdové systém (Autonomous Emergency Braking – AEB) mohou podle posledních průzkumů počet nehod, při nichž rychlejší vůz narazí zezadu do pomalejšího nebo stojícího vozidla, snížit o jednu čtvrtinu a více.

Systém zaznamenal překážku a tak přibrzdil, popř. zastavil vozidlo. Pokud by tam ten systém nebyl, tak by mohl jezdit dokud mu nedojde nafta nebo se někde víc nešprajcne.

Upravil/a: JájsemRaibek

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lukas.zmizik

Zrovna tento systém funguje u Scanie pouze při zapnutém tempomatu, což pochybuji že terorista věděl jak se dělá. Buď ten tempomat mohl zadat omylem a nechtěně anebo si novináři různé detaily z průběhu vyšetřování interpretují po svém.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek