Avatar uživatele
Heřman

Jak funguje tlak vody do wapky?

Umí si wapka na auto vzít vodu ze sudu když bude voda v hadici. Než z vodovodního řádu pod tlakem. Umí tahle wapka vzít vodu ze sudu bez tlaku? SENCOR SHW 4001

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 2993 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Lamalam

Ano, některé to umí, je to vždy uvedeno ve specifikaci. Třeba naše levná Karcher 7.20 MX to dovede.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
tforro

Některé wapky si vodu umí vzít samy. Třeba já mám wapku z Lidlu (Parkside) a ta to umí. Proto jsem to kupoval. Dávám jí vodu ze sudu. Je na to řeba pořídit hadici, která se pod podtlakem nebude deformovat a na ní ponorné sítko.
Jinak to funguje tak, že je tam čerpadlo a dodává to velký tlak přes trysku. SPotřeba vody je potom fakt minimální a dobře to jde pozorovat, kolik vody ubyde v sudu když myju auto.

Upravil/a: tforro

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
gecco

WAPky, které jsem měl tu čest držet v ruce, měly kompesor – koneckonců – tlak vody ve vodovodu není dostatečný pro vysokotlaké čištění…
😉
_____________­____________________
Obávám se, že SENCOR SHW 4001 to neumí (viz návod)…
Problémem je to, že musíš nejprve kompresor (čerpadlo) zavodnit a teprve poté zapnout – pokud by se ti zavodnění u tohoto typu podařilo bez vodovodu (nevím, neznám jej), měl by být schopen poté sát vodu i z kýble (nebo jiného beztlakého zdroje).

Upravil/a: gecco

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cochee

Asi, jak říkají kolegové, jak která. Moje chce přetlak, takže vodu ze sudu si nasát neumí, ale myslím, že kdybych sud u dna opatřil armaturou a na ni wapku napojil, tak ten vodní sloupec udělá požadovaný přetlak (když bude wapka ležet na zemi) a bude to fungovat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

vždy jsem měl „wapku“, která musela být připojena na vodu s minimálním tlakem, stejně jako např. pračka, myčka. je to vždy uvedeno v návodu, jaký je min.tlak přívodu, event. max.teplota vstupní vody atd.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek