Avatar uživatele
Bruneta84

Jak fungují parkovací senzory v autě?

Chci se zeptat, jak fungují parkovací senzory v autě, když zařadím zpátečku, tak pípají? Nebo když teprve začnu couvat začnou pípat neustále, dokud nedocouvám na místo určení? A je to tak, že pípají rychleji, když jsem hodně blízko nějakému předmětu ?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? kodl67 před 2736 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Quimby

Odpoveď byla označena jako užitečná

Většinou se jedná o infračervené nebo radarové senzory, které měří vzdálenost od předmětů. Zapínají se buď automaticky při parkování, nebo na ně bývá i tlačítko(např na středovém displeji). Co vím, tak normálně nepípají, když se začneš k něčemu přibližovat(autu před které parkuješ) tak čím si blíž tím rychleji pípají. Některá auta to mají doplnění o grafiku na displeji – např. něco na způsob http://www.mo­tormods.co.uk/flush_o­e_display_expan­d.jpg

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Odpovědi.cz Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
malinak812

Je to tak, dnešní parkovací senzory jsou ve většině případů ultrazvukové. Já si například dlouho myslel, že tato vymoženost je výsadou pouze nových aut, ale ony se tím dají retrofitovat i starší auta. Celé sady parkovacích senzorů se dají sehnat třeba tady – https://www.2din­.cz/ Docela uvažuji nad tím, že bych to do našeho auta koupil.

Avatar uživatele
mzm

Quimby: jen poznámka – pokud vím, tak jsou většinou ultrazvukové, velmi zřídka radarové… Ale ve výsledku je to jedno, principiálně to měří vzdálenost.

před 2734 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek