Avatar uživatele
terry

Jak hodně zdobíte vánočně okna, případně okolí rod.domu?

Zdá se mi, že toho letos hodně ubylo.
Doplňuji:
Nemám na mysli zrovna blikající všebarevná světla jako na pouti.
Já mám v okně pouze bílá neblikající světla.
Jiné roky byla okna ve ve vesnici nazdobená, nejen světly, ale i ozdobeným chvojím, atd. Letos, až na vyjímky, téměř nic.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: terry

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, anonym, Deli před 4503 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
kropitko

Dnes už ne, ale až si pořídím vlastní domeček, tak si ho nazdobím. Dokresluje to atmosféru, mám to ráda a chybí mi to. Když vidím u někoho ty blikající a svítící okna a stromečky na zahradě, tak se mi hned vybaví takoví ten hřejiví pocit vánočního období. Ale nesmí to být moc brzy, tak max týden před svátky to stačí,,:-)

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
iwetax

Mě se to moc líbí. My nic ale neděláme, nechce se mi utrácet. Ráda, ale světýlka v oknech a svítící stromečky v zahradách obdivuji

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Zdobim hodne. Sviti mi skoro cely dum. I venkovni stromek. Ale jen bila svetylka a vsechna stejna a nic nesmi blikat. A takove ty barevne , blikaci … z tech se mi chce nekdy blinky -blinky . 🙂 Tak ty opravdu ne.
A doma stromecek zdobim jednobarevne , zlate .

  • iv-

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
WeeBear

Nezdá se mi, že by toho ubylo. My jsme například nikdy nezdobili před 15.12., až tento týden plánuju péct první zkušební dávku perníčků, ale hned spapat! 🙂 Na Vánoční výzdobu je opravdu ještě čas.. Ale je fakt, že už se těším, až půjdu ven a uvidím večer v oknech světýlka.

Mě spíš mrzí, že ubylo Mikulášských ‚partiček‘ na 5.12., když jsem byla malá, tak jich chodilo v naší části města na desítky, za večer k nám přišlo i deset partiček.. Minulý rok jsem nepotkala ani jednu. ☹ Mrzí mě to kvůli dětem..
Doplňuji:
I v tomto případě si dovolím nesouhlasit, možná to jinde vypadá jinak – to nevyvracím, ale u nás je už nazdobené celé město, na větších silnicích okolo centra rozvěsili svítící ozdoby, na obě náměstí (včetně jedné větší uličky k nim vedoucí) vyzdobili žárovičkama, na obou náměstí máme velký stromek a trhy. I mimo centrum se dá sem tam něco vidět, ale vzhledem k tomu, že centrem procházím několikrát denně, tak to vnímám. I když v oknech nemá pořád nikdo nic, ale to mi nijak nevadí.. To přijde! 🙂

Upravil/a: WeeBear

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
fablen

když je před rodinným domem osvětlený stromeček – je to příjemné, ale blikající okna v panelácích – navíc každé jinak – vypadají hrozně.
Dobře vypadají i sněhuláci na zahrádkách (pokud teda je sníh).

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Drap

Nijak. V původní české kultůře se zdobíval hlavně stromeček. Zdobení kolem domů, se spoustou blikátek, že člověk neví jestli se blíží k diskotéce, nebo že přijel cirkus začalo až s pčíchodem americké kultury. Santovi se to líbí, ale Ježiček je klidná a pokojná bytost, bez barevných efektů a humbuku kolem

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
www

Nezdobím vůbec. Připadne mně to jako šaškárna. Doma musí být klid a pohoda, ne barevné, nebo blikací kino 😉

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Deli

Barevné a blikací – pro mne za trest ☹
Ale máme šňůru bílých světýlek na balkoně, za okny trojúhelníkový svícen a v oknech bílou neblikající vločku a hvězdičku. U dcer v pokoji jsou v oknech barevná světýlka, ale též neblikající – starší má modrý měsíček se žlutou hvězdičkou a mladší sněhuláčka v pastelových barvách.
Na zahradě mám květináče s větvemi, lehce jsem je stříkla zlatem a zapíchla do každého vánoční hvězdu. Na plotě nám visí šiškový věneček – moje výroba 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek