Avatar uživatele
Kryšpín

Jak je hodně zatížená hlava ve vězení?

Pan Janoušek před lety úspěšný lobista / duo mazánek a tetřívek / co svezl Viet-dámu na kapotě svého Caynne, nemůže zpátky do vězení, poněvadž dle znalce to jeho hlava nevydrží.
Jak to může vypadat ve vězení, je velký nápor na hlavu /např. u počítače/, neb se těžce pracuje fyzicky v předklonu, v dolech, kamenolomu, výkopové práce ap.?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? hapiky před 2199 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Zatížená hlava bývá především psychického rázu – špatná schopnost rozhodování, myšlení, paměti atd.

Kdo nebyl ve vězení, si možná neuvědomí, jak omezení svobody a trest na odsouzené působí. Někdo si přizná svou vinu, jiný nikoliv, další je rád, že je v teple, má jídlo – opakovaně se do vězení vrací. Má toho plnou hlavu, někdo myslí na pomstu, jiný, že je ve vězení nespravedlivě, další myslí, že to byla chyba…

Myšlenky zločinců jsou nevyzpytatelné, nikdo neví, co se druhému v hlavě odehrává. Jenže než někdo spáchal trestný čin, měl před jeho vykonáním víc myslet a neubližovat. – trest je spravedlivá odplata za to, co vykonal.

Janoušek byl odsouzený za vraždu pod vlivem omamných látek. Takže trest by si měl odpykat.

Ale četla jsem, že Janoušek prodělal v roce 2016 neurologickou operaci hlavy, stěžoval si na neustálé bolesti. Zda ho pronásledovaly i výčitky svědomí? Netuším.

Soud je povinen prověřit zdravotní stav, tak se stalo – měl informace z vězeňské služby, ale požádal i znalce. Co bude dál, nevím.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Od práce to nebude, pracovat nemusí. Někdo má hlavu ve vězení zatíženou hodně, někdo málo. Podle toho, jak si to kdo bere.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hapiky

Když ho potkala taková „smůla“, když si nemůže užívat své těžce „vydělané“ peníze, to může zatížit hlavu každého. Jen ti vyvolení se ovšem mohou vyhnout vězení. Řekl bych, že od začátku to bylo tak naplánované, zřejmě jeho skvělým advokátem.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek