Avatar uživatele
Reezo

Jak je možné, že když Nasa pořizuje snímky z vesmíru nejsou vidět hvězdy na fotografiích?

Např. jsem koukal teď na video, jak nějaký člověk zachytil kometu. Na videozáznamu jsou vidět normálně hvězdy i otáčení Země. Pokud se podívám na fotografie z Nasa, které jsou focené ve vesmíru, tak tam nejsou vidět hvězdy. Proč ze země se dají tedy zachytit na podobné zařízení a z vesmíru ne?
Doplňuji:
třeba když byli na měsíci, tak fotodokumentace a video dokumentace nemá v záběru nikde hvězdy.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: Reezo

Zajímavá 0 před 3787 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Zkus trošku upřesnit, co máš na mysli – protože – tak, jak jsi to napsal, jde o nesmysl. Namátkou, Hubble(ův) dalekohled také patří NASA – a na jeho snímcích je hvězd ´nepočítaně´.
Pokud máš ale na mysli snímky ´blízkých´ (vůči „hvězdám“) objektů, pak je vysvětlení na snadě – tyto objekty odrážejí mnohem více světla, takže objekty vzdálené (tedy i ty hvězdy – kromě Slunce) snadno přezáří.
Doplňuji:
„Když byli na Měsíci“ – tedy myslíš záběry měcíčního a zemského povrchu?? – vždyť to píšu, pokud blízké objekty ´přesvítí´ ty vzdálené (a to v tomto případě přesvítí o několik řádů), nejsou vzdálené vidět! Zřejmě nefotíš, jinak by ti to bylo jasné… 😉
Zkus si to – jen jednoduchým pokusem – dej si poblíž výkonné lampy ´slabou´ baterku a obě svítidla si namiř do očí. Když bude lampa zhaslá, uvidíš světlo baterky. Jakmile lampu ale rozsvítíš, neuvidíš nic, kromě jejího světla.
Nebo si uvědom, proč nevidíš hvězdy ve dne – prostě je denní světlo ´přezáří´ – ne, že by ´tam někde´ v tu chvíly nebyly.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek