Avatar uživatele
autacek

Jak je možné, že obory bez EET vykazují procentuálně vyšší nárůst výběru DPH než obory s EET? Proč o tom MF zarytě mlčí?

A proč se pak odpovědi na tuto otázku svedou na potřebu hlubší analýzy a skončí nikdy nezodpovězeny a bez vyvozených důsledků? Mimochodem, už stojí ta hřiště pro děti, zmiňovaná v kampani za zavedení EET?

Zajímavá 0 před 2293 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Muffz

Hm, tenhle „poznatek“ jsem viděl na facebookových stránkách ODS, takže tomu v první řadě nevěřím, protože tam píšou polopravdy dnes a denně. Poslední dny například chlácholení, že byly zrušeny 3. a 4. fáze EET, což je lež, protože byly jen odloženy kvůli dořešení pár nedostatků a nesrovnalostí a budou aplikovány později.

A odpověď na otázku – je to logické, stačí si jen uvědomit, co to je procentuální nárust výběru DPH. Velké firmy, společnosti, hospody a ti, kterých se EET týká přednostně, odváděli daně už před EET v relativně vysoké míře. Naproti tomu malí podnikatelé a kdejaký OSVČ Jarda se stavební firmou to šmelili, jak se dalo. Teď pod strachem z EET odvádí daně poctivěji tak, jak mají.
Proto je ten poměr takový, jaký je.

Když budeš mít plat 100k a zvýší se ti o 20k, tak taky budeš mít menší percentuální nárust platu než někdo, kdo měl plat 20k a zvýší se mu o stejnou částku. Přesně takhle je postavený tenhle „průzkum“, který pánové a dámy z ODS a TOP09 konstruují a lidé, kterým se moc nechce o tom přemýšlet, na tohle berou. Což je v podstatě převážná část voličů ODS a TOP09.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Které obory? Kde jsi to zjistil? Máš nějaký odkaz na ty obory? Nebo jsi to jen někde zaslechl?

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Hlada

Protože v oborech s EET je procentuálně nejvíc neplátců DPH. Konjunktura u nich se proto na výběru DPH nijak nemůže projevit, pokud pomineme překročení hranice.

Upravil/a: Hlada

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Kde jsi to zjistil? Dej aspoň odkaz. Jinak je to JPP (jedna paní povídala).
Souhlas s Drap, Muffz a Hlada.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Kdo je proti EET nemůže to s naší republikou myslet dobře. Víc to zde nemá cenu rozebírat. Jo hřiště by jsi hned chtěl. Nejdřív se musí ty daně vybrat a jak jistě víš nebo spíše nevíš i v kapitalismu se plánuje. Finance alespoň na rok dopředu.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

  1. facebook je plný hoaxů a blábolů. Jen to že někdo na fb plkne „obory bez EET vykazují procentuálně vyšší nárůst výběru DPH,než obory s EET“ ještě neznamená že je to pravda … aby se s toho stala pravda je třeba to podložit věrohodným zdrojem, do té doby je to jenom blábol, kterých si mohu vymyslet deset do minuty 🙂
  2. dokud nebude věrohodný zdroj nemá smysl se tím zabývat, psát o tom a diskutovat …

před 2293 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… maj pravdu vašnosto …

před 2293 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek