Avatar uživatele
Boy 13

Jak je možné, že se často kouknu na hodinky, právě když ukazují 22:22 nebo 18:18?

Téma čas je opravdu velmi rozsáhlé, protože každý ho vnímá jinak. Sice ho nikdy nikdo neviděl, neslyšel, a přesto tu je. Nedávno jsem se všiml, že se mi třeba stane, že se podívám na mobil a je 22:22 hodin nebo 18:18. Tak jsem si říkal, že je to náhoda, a nějak jsem se tím více nezabýval. Po pár týdnech jsem se všiml, že se mi tohle děje opakovaněji, třeba 3krát za týden a potom třeba měsíc nic. Kouknu se na hodiny jen tak, kolik je, a ono je tam zase 22:22. Jak je to možné? Je to nějaká ,,zpráva" odněkud, která by mě měla něco sdělit? Stalo se vám někdy něco podobného?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? marci1 před 2290 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
marci1

Stejný hodinový i minutový čas Tě více zaujme, než když je každý jiný. Více si ho uvědomíš. 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Ano, vládce času se ti snaží sdělit, že by ses měl více zajímat o aritmetiku, protože právě nastala jedna hodina přesně. Takže pochopit dělení, učit se, učit se, učit se.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Fienir

Není to náhoda, na mobilu nebo hodinách se může objevit jakýkoliv čas od 0:00 až do 23:59 s tím, že minuty mohou být pouze od 0 do 59.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
FolgoreCZ

Je to opravdu jen náhoda. Na hodinách se mohou ukázat, a taky ukazují, nejrůznější kombinace hodin a minut, ale mozek si snáze zapamatuje tyhle „vyjímečné,“ zatímco ty obyčejné zase zapomene. V tom týdnu, ses mohl podívat na hodiny třeba 50×, ale zapamatoval sis jen ty 3 případy, v tém dalším měsíci se to buď nikdy nestalo, což není statisticky nic neobvyklého, nebo sis to prostě jen nezapamatoval.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Zhruba stejná pravděpodobnost že se tam večer ukáže 18:18 jako že tam bude 18:13. V každou hodinu máš zhruba 1,5% pravděpodobnost, že něco takového zahlédneš. A kolikrát týdně se podíváš?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek