Avatar uživatele
anonym

Jak je to ohledně etiky kolem líbání se na tvář ve společnosti?

Původní né uplně dobře položená otázka zněla:
Jak je na tom etika ohledně seznámení ve společnosti se ženou? Lze jí políbit na tvář místo podání si ruky?

Nebo kdy se tady v ČR líbání tváře povoluje? Možná to jde udělat až po seznámení, když opět někdy dojde k setkání?

V TV vidím jen jak ženy líbají na tváře ostatní ženy, tak mě to zaujalo a určitě to není nic lesbického. Naopak chlapa bych takhle políbit nemohl, protože to je prostě takové moc „homosexuální“. :D

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, Drap, redy, briketka10, Kepler před 2743 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Kepler

Při seznámení podává ruku vždy žena a to jsi povinen akceptovat. V „lepší“ společnosti žena nastaví ruku hřbetem nahoru, čímž tě vybízí k jejímu políbení. Políbení ovšem jen naznačíš, ne že ji ocumláš. Políbení na tvář je obvyklé při setkání s již známou a milou osobou, má-li to být vřelejší. Většinou (nebo v některých zemích) se připouští spíše přitisknutí tváře na tvář z obou stran. Vlepit někomu brežněva je krajně vidlácké a mezi muži buzerantní. Výjimku samozřejmě tvoří nejbližší a nejmilejší členové rodiny.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
redy

Není to o líbání – nejhorší je, když někdo vlípne pusu přímo na tvář a ještě si k tomu mlaskne.

Spíš jde o to, že se příblížíte tváří k tvaří – polibek je jako…
Pusinky s tím mlasknutím patří babičkám a dědečkům – od vnoučat. 🙂 nebo i maminkám od dětí. Nevím, asi tak do šesti let – kámoška říká, že její kluk už odmítá pusinky – říká – mami, co děláš, sem už velkej 🙂

Upravil/a: annas

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Líbání na tvář při setkání nepatřilo nikdy mezi naše zvyky. Bylo to výsadou spíše jižnějších národů jako jsou Italové, Francouzi, Španělé a další. Pouhé podání ruky jak zde bývalo zvykem nám už zřejmě nestačí, a tak se tento zvyk dostává i k nám. Přesto si myslím, že je to spíše zvykem jistých komunit, dobrých přátel a lidí kteří se dobře znají. Líbat někoho cizího hned při seznámení by v našich krajích určitě vhodné nebylo a mohlo by to způsobit i trapas. Určitě ne na nějaké oficiální úrovni. Postupem k nám třeba brzy přijde i arabský zvyk, kdy se muži při setkání líbají na obě tváře.
Nelze v tom hledat ale nic homosexuálního či lesbického.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
klumprt

Ono je to individuální. Patří to spíše do rodinného prostředí nebo mezi blízké přátele, i když u nás v rodině se to moc neprovozuje. Na druhé straně např. některé kolegyně třeba při blahopřání k narozeninám s tímto evidentně počítají a takové políbení samy iniciují. V takovém případě jim vyhovím. 🙂
Mezi cizími lidmi při seznamování to v Česku asi není moc zvykem, ale u jných národů zřejmě ano.
S mužem jsem se na tvář ještě nelíbal, ale mezi ženami bych to viděl jako vcelku přípustné.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
bububabu

Nejhorší je když ti vlípne pusu rovnou na pusu, tak jak stále ještě vidíme pozůstatek komunistického zvyku, zvláště u těch starších ročníků! Na západě by to bylo považováno za harašení a jako trestný čin. Je mi na zvracení když vidím ty některé naše zpěvačky nebo herečky jak se hned s každým takhle ocumlávají, dokonce i lidi se kterými se setkávám Fujtajbl.
Polibky na tvář jsou hlavně ve Francii normální pozdrav, u nás spíše až když se ti lidi lépe znají, do té doby si podávají ruku.Také se říká dvakrát pusu, protože jen jednu dal zrádce Jidáš Ježíšovi.
Tváře, pro přátelé, rty vždycky jen pro milého a nebo děti samozřejmě pro rodiče, to je zákon a přes to nejede vlak, tak si to prosím už vy kterých se to týká ujasněte, společnost vám bude nesmírně vděčná.
:)

Zdroj: http://www.mrk­.cz/Data/Pics/2008/311/1­56052.jpg

Upravil/a: bububabu

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Miloslav

Správný muž, gentleman, políbí ženě ruku, kterou mu žena podá, a pokud mu žena nabídne i tvář, tak ji potom políbí i na tvář.
Líbání se žen navzájem je rovněž „homosexuální-lesbické“, tudíž nevhodné a nepřijatelné.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Fléňa

Samozřejmě že je to móda dnešní doby, a každý má právo na výběr pozdravu",,se simpatickou,a hlavně!, známou" dámou se líbání na tvář provádí lépe než s mužem který pokud toto vyžaduje je buďto Ital nebo homosexuál.
Jak říkám nemusíte dělat tyto nehygienické obřadnosti když nechcete!,když se k vám takový libací typ blíží stůjte rovně s metrovým odsupem s úsměvem podejte jen ruku…a vše je v pohodě… Výjimkou jsou babičky co se na nás vrhnou a pověsí se na krk a začnou vás oslintavat.)))

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Kdybych se zeptal zda-li je etické šáhnout jí na zadek, tak by mě to asi smazali. :) Otázka tak zní, jak od nějakého úchyláka, ale to já ted nejsem aspoň doufám. :D

před 2743 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

I to jsem viděl a nebylo to jenom pouhé šáhnutí na zadek. Chlápek ji pořádně zaťal do poprdí a zvedl do vzduchu:-) Bylo to setkání s kamarádkou po letech.

před 2743 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek