Avatar uživatele
anonym

Jak je to s P. O. Boxem?

1. Lze si nějak zařídit upozornění že bylo cokoli vhozeno do PO Boxu?
formou SMS na telefon nebo přes email či upozornění do datové schránky že bylo vhozeno do Po Boxu?

2. Dejme tomu že na poště A mám zřízený PO Box. Na poštu A přijde doporučený dopis, nebo dopis do vlastních rukou nebo výhradně do vlastních rukou. Kam dorazí výzva o vyzvednutí? Hodí se doporučený dopis, nebo dopis do vlastních rukou nebo výhradně do vlastních rukou přímo do PO Boxu, nebo se do PO Boxu hodí jen výzva a samotný dopis zůstane na poště?

Upravil/a: annas

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? briketka10 před 2304 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
JájsemRaibek

Žádné oznámení ti nepřijde formou sms.
Dopis do boxu nedají, do boxu ti dají jen oznámení a dopis si vyzvedneš u přepážky.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Pokud je do vlastních rukou, musí to předat proti podpisu. To PO Box neumí. Nevím přesně, ale upozornění že ti něco přišlo by ti možná zasílali mailem ,pokud si zařídíš klientskou kartu České pošty. Nevím to u PO Boxu jistě. Přesnější informace ti dá každá pošta.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
briketka10

P. O. boxy dnes zažívají obrovskou renesanci v souvislosti s rozšířením e-shopů. Nakupování přes internet člověku sice dává velkou svobodu, ale v něčem ho svazuje. Balíčky z internetových obchodů je totiž nutné převzít. To znamená čekat doma, brát si dovolenou či neplacené volno, dohadovat se s dopravci, pátrat po nedoručených zásilkách. V době, kdy uprostřed nabitých kalendářů těžko hledáme aspoň jednu volnou minutu, je to někdy opravdu frustrující.

P. O. box tenhle problém elegantně řeší. Necháte si posílat zásilky do vlastní poštovní přihrádky a jednou za čas si je jdete vyzvednout. Proto v poslední době začali lidé této služby masivně využívat.
Zdroj:
https://www.do­silka.cz/virtu­alni-po-box

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek