Avatar uživatele
Luk90

Jak je to s insolvencnim rizenim?

Dobry den, budem kupovat byt v insolvencnim rizeni. Byt je v Rodinnem dome......Vsechno se odehrava mezi rodinnou. Kdyz dluh cini napr 700 000 kc a byt bude odhadnut za 1 200 0000. Za­platim za byt danou castku ale dluh je tech 700 000 . Takze ten zbytek bude vracen dluznikovi?? Dalsi otazecku, zda jde podat odvolani s tim ze vlastnik celeho rodinneho domu nesouhlasi s tim aby nekdo cizi bydlel v byte. V byte ktery byl dan jako dar dluznikovi, po odvolani by platil dluznik jen tretinu jako by nemel byt. Dekuji za odpoved . .

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: annas

Zajímavá 0 před 2475 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
JájsemRaibek

Odpoveď byla označena jako užitečná

Nebudeš nic řešit mezi rodinou. Insolvenční správce, který v rámci insolvence byt, dům, cokoli prodává, prodává s posvěcením soudu. Je jedno kdo byt, dům, věc apod. koupí, na to nikdo nic nezmění. Takže jestli byt, část domu koupí Petr nebo Pepa může být vaší rodině úplně jedno.
Kupec vydraží dům, byt v dražbě a je jeho, tak bude uveden i v katastru.
Ano, pokud koupíš byt za 1,2 mil. Kč, zbytek bude vrácen dlužníkovi a insolvence skončí.
Vlastník nemůže nic, je to jako by to prodal exekutor.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Luk90 Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
autacek

Toto je otázka spíš na právní poradnu, nicméně předně je třeba si stanovit co je předmětem koupě a jak je to definováno (byt zapsaný v KN, či idealní část domu apod.), potom kdo byt prodává – patrně je to správce a ten dostane celou částku, tebe nemusí zajímat jak s ni dál naloží, důležité je, že nemovitost koupíš bez zástav a neznámých závazků – ty případné závazky by měly být předem známy, třeba jako nájemní smlouvy, právo dožití, apod.

Kdo smí a nesmí byt užívat je pak opět otázka buď dohody spoluvlastníků – tak že se třeba nedomluvíte – no a pokud bude byt jen tvůj, tak je to jen tvá věc, jak si s ní naložíš.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Hlada

Otázka je nesrozumitelná.
Jestliže existuje vlastník celého domu (který nesouhlasí), tak jak v něm může mít podíl ještě matka v insolvenci? Pro kloudnou odpověď je potřeba znát podíly, jak jsou uvedeny v LV.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Luk90

Ale jde o to ze dluznik je moje matka a v byte bydlime. Cely barak patri mé babicce. Az nedavano jsme se vse dozvedely. Takze kdyz zaplatim castku 1200 000 za byt ale matka dluzi 700 000 kc. Zbytek rozdilne castky me bude vraceno ze strany matky. Resi se to znovu podotykam v rodinnem kruhu jen aby se o byt neprislo a nemel nakonec nekdo jiny, cizí. Vse se resi ale jeste nezname moc odpovedi…Muzu to odkoupit za tu castku jen aby se vse zachranilo a splatil dluh matky. Jen nevime jeste jak vse funkuje opravdu......jak kdo mysli.

před 2475 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
autacek

Za matku zamázni dluh a je po insolvenčním řízení. V budoucnu ti může matka část domu darovat a dost možná ušetříš 4% na dani z převodu nemovitých věcí. Pokud si však tu částku budeš půjčovat, tak už to neřešíte v rámci rodiny a poněkud to mění situaci.

před 2474 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek