Avatar uživatele
anonym

Jak je to s těmi autorskými právy na Youtube? Mohu se soudit se sebou?

Když tam založím 2 kanály, tak tam budu mít 2 účty. Na jeden kanál nahraji video a na druhý kanál nahraji stejné video. Co když ten 2. účet poruší práva toho prvního? Můžu to oznámit a požadovat náhradu? Dejme tomu že bych chtěl na sobě vysoudit třeba 5 tisíc. To před vánoci není k zahození. Ale těžko by se to vymáhalo. 5 tisíc nemám. Musel bych si to zaplatit nebo bych se se sebou mohl vyrovnat mimosoudní cestou? Mohl bych požadovat po poskytovateli jako majitel 1. kanálu aby smazal video na kanálu druhém? Ale ten druhý by s tím nesouhlasil, protože je taky autor? Oni by nevěděli že jsem tatáž osoba.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4497 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
MacChill

Myslim že by to skončilo tim, že by ti to video jen smazali, a pokud bys chtěl náhradu, youtube by ji zase vymáhalo na účtu který „kopíroval“

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Děda Louda

Může to dopadnout i tak, že budeš odsouzen k náhradě škody sám sobě a ještě k úhradě tučných výdajů spojených s jejím vymáháním. Ty budeš mít problémy a někdo jiný se slušně nakapsuje.
Naštěstí existuje pojem zmateční řízení, z nějž bys mohl vyjít jako vítěz a vymáhat náhradu sám, možná dokonce dvakrát.
Ale tyhle moje úvahy ber, prosím, s rezervou, jsou to jen vývody ničím nepodepřené, stojící na domněnkách a neznalosti detailů této problematiky.
Ve skutečnosti jde jen a jen o peníze, proto se zuby nehty drží ony darmožroutské instituce, hovořící o duševním vlastnictví a právech, kopírovací monopoly a jim podobné.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Michal Kole

Já myslím, že podmínky použití jsou tak psané, že ty musíš všechno a nemáš žádné práva a youtube může všechno a nemusí nic.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Volný čas a hobby