Avatar uživatele
Kepler

Jak je to se Senior pasem ČD?

Kamarád za mnou přišel, abych mu prý přes net vyřídil senior pas pro 50% slevu na drahách. Představoval si, že bude mít veškeré jízdné odkudkoliv kamkoliv za polovic. Baba na pokladně mu prý řekla, že pokud si to vyřídí přes net, ušetří 100 Kč. Když jsem kouknul na stránky cd.cz, vůbec jsem z toho nebyl moudrý. Jak je to s IN kartou IN 50, kolik stojí a na co platí?

Upravil/a: annas

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, suaeda, dubraro před 2814 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
suaeda

Jak je to s 50% kartou nevím. Mám vyřízenou IN 25 a celkem mi vyhovuje. Je pravda, že někteří zaměstnanci ČD v pokladnách, na infocentrech případně i na jejich Call centru nemají vždy kompletní informace. Záleží, na koho člověk narazí. Někdy mi připadá, že ani sami zaměstnanci se v těch jejich sazbách nevyznají. Mám vyzkoušeno, že když koupím jízdenky po přihlášení své IN 25 na internetu pro nákup jízdenek na rychlík (letos jsem jel z Prahy do Břeclavi a zpět) měsíc dopředu tak jsem to měl za pakatel. Pokud bych tu samou jízdenku kupoval rovnou u kasy těsně před odjezdem tak bych podle mých propočtů platil asi pětinásobně víc.Je to dost podobné jako při nákupu levných letenek.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
mosoj

Pokud si nechá vystavit od ČD průkazku pro osobu pobírající jakýkoliv důchod, má na tuto průkazku slevu 25 % bez jakéhokoliv dalšího placení.
Mám průkazku vystavovanou v roce 2006 a stále platí. Dříve na to byla sleva 50% . To pak vláda zrušila a ČD zavedly svoji slevu 25 %.

IN karta je něco jiného, ta se musí koupit na určité období ( asi rok) a vyplatí se pouze člověku, který hodně jezdí.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Kepler

Nejsem o nic moudřejší, asi jsem se blbě ptal. Tak ještě jednou: platí to opravdu na jakoukoliv jízdenku, nebo jen na určitou opakovanou trasu? Na netu se totiž ptají od kam ta jízdenka se slevou má platit. Kolik taková karta pro důchodce stojí? Musí se každá taková jízdenka opravdu objednávat po netu a nestačí předložit senior pas u okénka na nádraží? Jsem z toho blbý.

před 2814 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
johana 56

Možná se netrefím, třeba získáte nějaké info tady

http://www.se­niorpasy.cz/

Jde o slevy pro seniory v rámci krajů, nejen na dopravu.
V kontaktech jsou uvedena telefonní čísla a možnost registrace.

před 2814 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek