Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Jak je zabezpečen přístup na banku v inetrnetovém bankovnictví a při provádění online plateb?

Používám často internetové bankovnictví a online platby z ČSOB. Přihlašuji se přes adresu https://ib24.csob­.cz/.
Tento přístup by snad měl dostatečně zabezpečovat komunikaci s bankou. Já ale mám, pro zvýšení ochrany v přístupu na banku, zakoupený antivir ESET Smart Security 9, který má instalovaný modul „Ochrana bankovnictví a online plateb“.
Asi před rokem mi přestal pracovat a delší dobu, než ESET provedl příslušnou aktualizaci, jež problém odstranila, musel jsem, abych se na banku dostal, tento modul vypnout.
Pak mi určitou dobu fungoval, ale teď opět fungovat přestal a jeho spuštění mi „shazuje“ Internet Explorer, který přestává pracovat.
Takže jsem opět musel, pro potřebu spojení s banklou, tento modul vypnout.
Problém nyní řeším opět se servisem ESETu, ale zajímalo, by mne:
1.zda nemáte někdo podobnou zkušenost s tímto modulem antiviru ESETu
2.jaká je dokonalost ochrany před případným napadením účtu, při přístupu do banky standartním způsobem, přes adresu https://…, bez modulu antivirového programu ESETu.
Za reakce děkuji.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? gecco před 2654 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Rohlik

Bohuzel csob pouziva starsi sifrovani sveho bankovnictvi. Viz Google Chrome:

„The connection to this site uses a strong protocol (TLS 1.2), an obsolete key exchange (RSA), and an obsolete cipher (AES128_CBC with HMAC-SHA1).“

Nicmene da se rici, ze pokud jdes na stranku https, tak prichazis na zabezpeceny web, ovsem jako navstevnik nemas moc sanci zjistit, zda veskere prenosy dat jsou sifrovane a nebo jen cast. Pokud by bylo opravdu vse sifrovane, tak bezny utocnik nema sanci data prolomit. Bohuzel bezpecnostni agentury jako CIA, FBI, NSA, atd.. s tim uz takovy problem nema..

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek