Avatar uživatele
astroamateur

Antická řecká literatura

Může mi někdo vysvětlit prosím jaký přínos a význam znamenala řecká literatura pro tehdejší společnost (Např: jestli ji tehdejší politici podporovali apod.) a jaké oblasti tato antická literatura obsahovala??? Prosím i o uvedení zdroje ze kterého jste čerpali. Předem díky :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3677 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Jen několik poznámek k otázce. Zřejmě máte vypracovat seminární práci, takže vám poradím.

Vložte si do vyhledávače určitá jména a dovíte se, jak se k osobám společnost. zachovala. Zaměřit se na histori Řecka a události porovnat s literaturou.

Např.Prothagoras
za svou jednu formulaci byl vypovězen z Athén pro bezbožnost a jeho spisy spáleny na náměstí. Přitom z dnešního pohledu je to v podstatě velmi mírné (ale přesné) vyjádření postoje agnostika.

Jinak obecně o vztahu kultury a společnosti ve Wiki – v textu nadpis Kultura a společnost klasického věku

s.wikipedia.or­g/wiki/Starově­ké_Řecko

Třeba lidovost v řecké litaratuře

https://www.go­ogle.cz/search?q=li­dovst+v+antic­k%C3%A9+litera­tu%C5%99e&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=or­g.mozilla:cs:of­ficial&client=fi­refox-a&channel=sb&gfe_r­d=cr&ei=3fAWU-GmFaiK8QfH_YHYC­w#channel=sb&q=li­dovost+v+antic­k%C3%A9+litera­tu%C5%99e&rls=or­g.mozilla:cs:of­ficial&spell=1

--
Moje poznámka – k období vzniku polis

Přínosem bylo umění argumentovat , obhájit se u soudu a přesvědčit občany o výhodnou či nevýhodnosti obchodu, smlouvy atd.

Změna způsobu vedení válek – nejsou rozhodujícími činiteli Homérovi hrdinové, ale pěchota a pěšáci z lidu – to vše ovlivňovalo proces demokratizace.

atd.
.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?mosoj Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek