Avatar uživatele
janani

Jak ji to máme odnaučit?

Máme 10 měsíců starého tibeťáčka a nyní začala vše v bytě, když ji necháme samotnou, okousávat.
Už při návratu poznáme, že se něco dělo – má smutné „psí“ oči a ani nás nevítá s radostí. Takže ví, že je zle, ale příště to udělá zase. Děkuji

Zajímavá 0 před 3620 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

…„Takže ví, že je zle“… ááále – houbeles, pes neví že je zle – je smutný, protože

  1. nudil se
  2. opustili jste jej
  3. a + b dohromady

___
Jednak musíte psa navyknout na to, že sice jdete pryč, ale vrátíte se – jinak jej samota frustruje (zejména štěně).
A také je potřeba, aby měl v době nepřítomnosti páníčka dostatek zábavy.
Samozřejmostí by pak mělo být to, že jej vezmete na delší procházku předtím, než odejdete – ´vyřádí se´ a bude pak aspoň část doby ´o samotě´ odpočívat.
___
BTW – „Takže ví, že je zle“ – pokud psa po návratu domů potrestáte – vůbec nemá tucha, proč… Psa je nutné výchovně ´trestat´ právě tehdy, kdy provádí něco, co by neměl – později to nemá žádný účinek – kromě toho, že pes chápe, že jste se vrátili a namísto přivítání a pomazlení dostal ´po ušách´!!

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Pes je stresovaný samotou. Nenechávat ho tak dlouho samotného , připravit mu nějakou zábavu , hračky a pod, A před odchodem a po příchodu se psovi dostatečně dlouho věnovat, někde venku , kde je možnost mu poskytnout dostatek zábavy a pohybu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

K už zde uvedeným radám jen dodám, že asi budete muset psovi omezit volný pohyb psa po bytě v době vaší nepřítomnosti a do té doby než zvládnete jeho výchovu a nápravu zlozvyků.
Někdy stačí psa zavřít v jedné místnosti, kde nemá možnost nic ničit, jindy stačí zábrana do dveří, někdy se musí pořídit ohrádka, ze které se pes nedostane.
Nevím, zda se jedná o tibetského španěla nebo teriéra, ale teriér je dost hbitý
na to aby se dostal i z poměrně vysoké ohrádky, tak dobře případnou výšku dobře zvažujte!
Ohrádky se dají koupit hotové, výběr je široký. Někdo dokonce zavírá psa
do klece, které jsou jakýmsi „kotcem“ v bytě.

http://www.emaz­lik.cz/emazlik/eshop/1-1-Pro-psy/62-2-Klece-ohradky-boudy-dvirka

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Natyska

Pokud jste celý den pryč tak jste si pejska neměli pořizovat. Pokud jste celý týden v práci měli jste na to pejska navyknout nebo by u něho měla být nějaká osoba jako např. babička,děda,te­ta........Toh­le dělají kočky jsou uražené dělají vám naschvály jako např. že vám udělají svoji potřebu před dveře atd. protože jsou naštvané že jste je nechali doma samotné.A tak je to i se psem. Pes se potřebuje hýbat být venku a né zavřený v bytě a celý den spát.Měl by mít hodně hraček a volný prostor. Pokud máte dům se zahradou chtělo by to volný výběh na zahrádku.Pes by měl také OD MALIČKA vědět že okusavt sedačky,čůrat vám doma na kytky......NESMÍ.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek