Avatar uživatele
afro.minerva

Jak kde sehnat programátora pro vytvoření RPG hry (hry na hrdiny)?

Ráda bych vytvořila novou RPG hru. Jde o role playin game (hry na hrdiny), kdy se hraje na chatu textovou formou s podobností psaní virutální knihy spolu se spoluhráči, kdy má každý vytvořenou svou postavu, kterou jako svou roli hraje. Prosím neplést s RPG (real playing game), což jsou graficky vytvření panáčci skákající po nějaké cestě a sbírající body a různé artefakty.

Mám nápad, mám již nějaké texty, ale naprosto a dokonale nezvládám PHP. Aby byla hra úspěšná, tak prostě musí mít nějakou úroveň, což ví každý zaběhlejší hráč. Takže se ptám, jestli někdo nemáte ponění jak a kde takového programátora sehnat a kolik by mohlo naprogramování takové herní stránky stát.
Doplňuji:
Ale já nepotřebuju vyhrávat nějaké soutěže. Chci jenom vytvořit RPG hru, kde by si mohli hráči na chatu zahrát a byly k tomu reálie, což jsem schopná napsat sama. Jenom potřebuju někoho, kdo by mi pomohl s PHP, což nezvládám. To je na mě skutečně velmi náročné.

Zajímavá 0 před 3551 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
a623682@drdr

Zkus web/forum http://www.ceske-hry.org/. Ale predem te varuju, ze takovych lidi s napaday jako ses ty jsou stovky, ne-li tisice, takze je velka pravdepodobnost, ze na foru neuspejes a spis sklidis posmech.
Zkus nahlednout treba do knihy game industry (cesky), kde je popsano, jak vetsina her vznika. Neni to programatorska kniha, ale spis popisuje cely proces vzniku hry od napadu az po release. Jiste uvidis, ze jsi sousty veci pri navrhu opomel.
Doplňuji:
Jaky souteze??
„Chci _jenom_ vytvořit RPG hru“.. ono ani vytvoreni „jednoduche“ hry neni asi tak lehke jak si myslis, (navic si zatim ani nenaznacila jak si hru predstavujes, ze bude vypadat/fungovat). Zkus to nejak hodit na papir, dat tomu nejakou formu. Tak budes mit mnohem vetsi pravdepodobnost, ze by se toho mohl nekdo chytit. Vetsina napada v hlave vypada strasne krasne a jasne, ale hodit to na papir uz je vec druha a mnohem nesnadnejsi nez se na prvni pohled zda.

Zdroj: http://knihy.vlta­va.cz/vyhleda­vani/vysledek-full-text.esp?full-text-result:search-id=1&term=game%20in­dustry

Upravil/a: a623682@drdr

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
arygnoc

okrem php bude pravdepodobne treba i znalosti databáz (mysql).

podľa náročnosti projektu počítajte i s cenou niekoľko desiatok tisíc kč.
oplatí sa skôr programovanie naučiť.

programátora skúste hľadať na odbornom fóre jakpsatweb – http://diskuse­.jakpsatweb.cz/?ac­tion=vtopic&fo­rum=26

vypracujte nejakú presnejšiu predstavu (včítane napr. náhľadu, ovládania, funkcií, …) ponúknite cenu – a môžete sa mi ozvať.

:-Q

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek