Avatar uživatele
Džanička

Jak koupit podíl např.v automo­bilce,ve sportu nebo firmě apod.

Dám příklad:koupím 1% podíl např.ve fotbalovém klubu.Jakým způsobem mi budou vypláceny peníze z mého 1% podílu.Jak to funguje.Jsou na internetu ňáké stránky kde třeba najdu kde se takové podíly dají koupit?Do čeho by jste investovali třeba Vy.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? suaeda, zzzzz před 3842 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zzzzz

Na burze cenných papírů.
Pokud koupíš třeba akcie, tak jednou ročně je schůze akcionářů, což je nejvyšší orgán akciové společnosti, a na té schůzi se rozhodne, zda si vyplatí dividenda a kolik.
Je to dobrý druh podnikání, ale jen pro člověka co tomu rozumí, laikovi to nedoporučuji.
Je třeba dlouhodobě sledovat burzu a pak to až risknout.
Doplňuji:
Nejprve si naštuduj obchodní zákoník, tak zjistíš, jaké druhy společnosti jsou a jak je to s jejich vedením. Každá tato společnost je zapsána v obchodním rejstříku a tam si přečteš i její stanovy, těma se společnost řídí (vnitřní předpis). Také si prostuduj účetní závěrky, alespoň za posledních 5 let.
je to pro laika moc složité, já mám vystudovanou ekonomickou fakultu, a na burze nenakupuji, je to pro mě moc časově náročné, lepší je podle mě investovat do nemovitostí, např. si koupit les nebo kus pole, byt atd. Teď jsou nízké ceny.

Upravil/a: zzzzz

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Hlada

Akcie se dají koupit na burze cenných papírů, např. přes RM-Systém. Dlouhodobé držení akcií ale nevede ke smysluplnému zisku ani u společností, které vyplácejí dividendy. Troufám si tvrdit, že k výsledku nevede ani znalost hospodaření, viz žalostné výsledky investičních fondů. Pokud chcete obchodovat na burze, tak slušné zisky přináší intradenní obchodování. Tomu je ale potřeba se věnovat. Pasivně je dobré investování do soukromých půjček přes Bankerat.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
postcd

Dá se to přes burzu cenných papírů, ale tam jsou asi velmi vysoké minimální vklady, jestli to vůbec jde přes to, asi ne. pak se dá přes tzv brokera, broker je firma která umožňuje pohodlně obchodovat na burze jednotlivcům. já ale mam špatnou zkušenost se spekulacemi, doporučuji investovat jen malou část prostředků a nebo ideálně když už, doporučuji spíše nějaký bankovní fond. třeba česká spořitelna má: http://www.csas­.cz/banka/nav/pod­nikatele-firmy-a-instituce/neziskove-organizace/podilove-fondy-iscs-d00009245. Výnos může být asi i záporný, a nebo jen jedno dvě procenta. takže se to možná ani nevyplatí. Jestli chcete spekulovat sami, tak doporučuji mít limit, neriskovat moc peněz. většinou jsou spekulace dost ztráta času, ale investovat drobnou část peněz je možná dobré.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
suaeda

Pokud chce člověk dobře zhodnotit peníze a moc neriskovat je tomu třeba dost rozumět, neustále sledovat vývoj. Nenechat se ovlivnit tzv. poradci v bankách. Je třeba jich vyslechnout více, podívat se na internet a pak se samostatně rozhodnout jak investovat. Musíme si dopředu dát otázky: chci jen zabezpečit peníze proti inflaci, nebo chci každý rok brát nějakou „rentu“ a hlavně jak moc chci riskovat. Jak tomu já říkám, člověk to musí brát jako hru – musí ho to bavit.
Akcie se dají koupit tak jak už zde uvedli ostatní. Dnes nakoupit české akcie s tím, že je prodám výhodně třeba za 2 roky se nevyplatí. Naše burza je mrtvá. Nyní si kupují lidé akcie třeba ČEZu, telefoniky aj. za učelem dividend. Otázka je, zda dividendy z vybraných nakoupených akcií budou stále a v jaké hodnotě?
Pak jsou zde podílové fondy. Rovněž je třeba jim rozumět, neustále sledovat vývoj a nakupovat a prodávat s rozvahou. Zásadně zbrkle neprodávat když jednou za čas rychle poklesne jejich hodnota.
Nákup zlata. To bylo vyslovené šílenství co se dělo za poslední roky. A ejhle jeho hodnota najednou doslova rupla.
Nemovitosti, (domy, byty, pozemky) lze nakoupit, ale jak kde a jak co. Navíc většinou musíme počítat s vyšší vstupní částkou. A může nás čekat jejich údržba
Investovat se dá také do umění, obrazů, známek aj.
Doplňuji:
Přidám pár odkazů:
http://www.me­sec.cz/
http://www.fi­nance.cz/
http://www.kur­zy.cz/
http://www.ak­cie.cz/
http://www.in­vestia.cz/
Na internetu je mnoho dalších stránek. Weby s přehledy investic mají také všechny banky.

Upravil/a: suaeda

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
4154

Podle mě aby člověk fakt vydělal v dnešní době na akciích tak musí mít velké štěstí a ještě větší kapitál. Přece jen když si koupíte pár tisíc akcii a jejich hodnota stoupne o 1% tak to nic moc není, ale když strčíte peníze do začínající technologické firmy která ještě nemá prakticky žádnou hodnotu tak vás to nebude ani moc stát a pokud ta firma vymyslí revoluční protukt tak její hodnota ze dne na den může stoupnout až 1000×. Vemte si takový instagram. Věc kterou by vám byl schopen během měsíce splácat každý druhý student vysoké školy kde se učí programovat a prodalo se to za miliardu dolarů.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jsemtady

🙂 Kdyz mas prachy, tak si muzes koupit cokoliv a kdekoliv a vsude se o tebe pretrhnou.
To si tak jako lama prijdes na burzu, tam si te hnedle vybere nejakej chytrak, sup neco super koupit, nabidne ti velkou paku, takze ti staci jen 10% toho co chces koupit a pak cekas a ejhle za tejden ti vola, ze akcie klesly a nic ti nezbylo a ze by bylo potreba jeste doplatit 🙂
To bys musela chvili studovat co a jak. Musis vedet, ze bezne kdyz akcii koupis a stoupne, tak vydelas az kdyz ji prodas a nebo z dividend, ktere se ale vrati az za x let a jen nekdo je vyplaci. Ted treba Apple vyplaci, ac akcie sly dolu.
Jinak to zlato .. neni zase tak spatne, nejhorsi je draha nakupni cena, jinak si stejne hodnotu docela drzi a udrzi, pac na celem svete je jen krychle o hrane 20m zlata a vic ho proste neni a to se vsechno recykluje. Ted spis jde platina, to jsou vsechny ty spoje a s tim jak jde technika kupredu bude zlato potreba porad, polovodice, stity raket atp. Ze kratkodobe kleslo znamena jen ze se da levne nakoupit. Tusim ze varren buffet rekl ze nejlepsi je nakupovat kdyz akcie klesnou.
Jinak jsou ruzne druhy akcii .. nektere treba bez prava rozhodovat ale prednostne dostavaji dividendy, mno ale vetsinou to funguje tak, ze rada svola schuzi akcionaru, nejlip na termin kdy jsou vsichni v praci, aby nemohli prijit a odhlasujou si ze nic nevyplati.
Muze byt lepsi koupit nemovitost a vybirat najemne ..

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Příspěvek smazán administrátorem.

před 1808 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek