Avatar uživatele
darysa

Jak kočičce ze třetího patra umožnit večerní procházku?

Ahoj, bydlím ve 3 patře a mám kočičku. Barák se zamyká a chtěla bych kočičce dopřát večerní procházky. Třeba udělat žebříček z přízemí až k mému oknu, nebo co byste mi poradili? Stále nad tím přemýšlím. Děkuji za odpověď. Helena

Hlasujte v anketě
Zajímavá 0 před 2465 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dejavu

poradíte ?

Žebřík ani pobíhání v paneláku nebo činžáku není možné, není to pro ni bezpečné, mohlo by to obtěžovat sousedy a mohli by jí ublížit nebo ji vyděsit, ale je možno udělat prosklenou lodžii a tu zařídit pro kočku, jestli máš balkon. Známá to v paneláku má, kočka tam má vysoký strom, jedno škrábátko, chodí tam pozorovat ptáky a má to moc ráda.
Pokud to možno není, udělat jí eldorádo doma, kdy bude mít na stěnách horní probíhačku, škrabadlo, atd. a uvažovat o kastraci, není-li ještě kastrovaná.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
GM

poradíte ?

Kočku ven nepouštěj, buď nenajde cestu zpátky, nebo ji přejede auto, nebo ji potrhá pes, nebo ji ubijí nějací feťáci … přimysli si další možnosti. Venčit nepotřebuje, svoje teritorium má v bytě, kde to zná a kde je v bezpečí. Dělat žebříček do přízemí může napadnout jenom blba. Viz rada dejavu. Já sama chovám kočky v bytě minimálně 25 let. Kastrace je pro chov v bytě bezpodmínečně nutná, ale pro život mezi „divokými“ kočkami je to handicap.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

poradíte ?

Pořídit si kočku do paneláku nebylo zrovna moudré. Kočka je noční zvíře a v tu dobu se cítí venku nejlíp, být zavřená doma je pro ni trápení. Tak snad udělat jí ve vchodových dveřích volný „kočkový“ průchod a posílat ji dolů výtahem. On už jí někdo dřív nebo později otevře. Ráno bude čekat u domu. Nebo taky ne.

Upravil/a: Kepler

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

poradíte ?

Některé kočky se venčí podobně jako psi – mají postroj a vodítko. Musí si na to od kotěte zvyknout.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
cochee

Rada od srdce: vyprdni se na anketu, když ji neumíš udělat.

Kočka není pes, nevyžaduje venčení. Pokud není na venkovní prostředí zvyklá, bude se dokonce velmi bát, když ji vezmeš ven. Pokud už s ní chceš mermomocí jít ven, tak ji vezmi (a nejprve doma zvykej) na obojek a vodítko. Žebříček přes tři patra je každopádně nesmysl, navíc by mohl obtěžovat partaje pod vámi.

před 2465 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Bydlení a zahrada