Avatar uživatele
zjentek

Jak kvalitně přefiltrovat alkohol po macerování?

poslední dny si z dlouhé chvíle hraju na likérníka a jsem už z toho zákalu v přefiltrovanejch likérech trošku nervózní, vždy tam nějakej je a je úplně fuk, jestli jsem luhoval ovoce, byliny a nebo třeba med. Používám cáry různý bavlněný látky (třeba flanel) a je to všechno na prd ..když dám jednu vrstvu, přeteče to kalný, když dám více vrstev, jsou velký ztráty a navíc „filtr“ neteče a to mám ty největší nervy, když jemnej kal ucpe póry a „cedník necedí“ ..to samý se děje i u toho papírfiltru, jak znáte na kapanou kávu. Nemáte někdo dobrou radu nad zlato?
Chybí kategorie- kutil domácí ;p

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? zzzlatokopka před 3374 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Když jsem si hrával jako ´mladý chemik´, používal jsem normální filtrační papíry – http://www.la­boratorni-potreby.cz/fil­tracni-papiry-a-zarizeni/filtracni-papiry-pro-kvalitativni-analyzu/ , už jsi je zkoušel?
Základem ovšem je co nejvíce čiré kapaliny ´slít´ a tu přefiltrovat jako první, kalem se ucpe každý filtr (takže kal do něj vlij až nakonec).

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Emefej

A filtrační papír jsi zkoušel?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
cochee

Zkus laboratorní filtrační papír, hádám, že nejsi chemik, tak si někde na netu najdi něco o základech laboratorní techniky a mrkni se, jak se filtry před filtrací skládají a jak se filtruje. Lepší by to bylo přes fritu vakuováním (dokonalejší a rychlejší), ale to bys potřeboval celkem drahou aparaturu a zdroj podtlaku. Jinak souhlas s ostatními, podle mě by mohl fungovat i ten kávový filtr, ale nepoužívám je, tak nevím, jak jsou řídké/husté.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek