Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak levně dostat digitální cestou MP3 z flash disku do receiveru?

Zdravím,
poslední dobou nemám chuť nechávat běžet počítač jen kvůli poslechu hudby, hledám tedy alternativní řešení, vzhledem k plánovanému nenáročnému použití do 1500 korun. Mám receiver Pioneer VSX-421K, představa je nahrání MP3 na flash disk, připojení do nějaké krabičky, která bude mít digitální výstup, asi HDMI, případně optický, spojený s receiverem. Rozměry mi díky zanedbatelné výšce vyhovují DVD přehrávače, USB na hudbu a HDMI mají i ty nejlevnější, obávám se ale, že budu těžko hledat model, který začne přehrávat hudbu automaticky po připojení flash disku, protože nehodlám mít připojenou obrazovku, abych se mohl proklikat přes nabídky.
Víte někdo o něčem až tak primitivním, nebo můžu rovnou ve zmíněné cenové hladině zapomenout? Vzhledem k požadavkům vidím limit na 1500, nejde mi o hi-fi zvuk, při připojení přes analog je slyšet propastný rozdíl, tím padají řešení jako levný tablet s audio jackem. Na lepší poslech si zapnu počítač, případně k němu připojím sluchátka.

Děkuji za rady a zkušenosti, jde mi o vlastnost, kterou z parametrů nevyčtu.

Předmět Autor Datum
MP3 přehrávač může stát pár stokorun a připojit se snad dá taky.
karel 24.05.2014 12:34
karel
Nad tím jsem přemýšlel, ale nevím, jestli jde o vadu, nebo vlastnost, rozdíl mezi vstupem přes cinch…
Potkan007 24.05.2014 12:41
Potkan007
Koupil jsem DVD přehrávač Hyundai DV-5-H 935, chová se přesně tak, jak jsem si představoval. Zapnu h…
Potkan007 27.05.2014 16:21
Potkan007
Ja sa teda vobec cudujem, ze Pioneer VSX-421K vie hrat aspon trochu slusne. Ked kuknem na to skresle… poslední
KiloViktor 27.05.2014 20:16
KiloViktor

Nad tím jsem přemýšlel, ale nevím, jestli jde o vadu, nebo vlastnost, rozdíl mezi vstupem přes cinche ze zvukovky za 2500 a z HDMI z DVD za 700 pozná každý po pár vteřinách. I když vymažu veškerá nastavení receiveru, zní analogový vstup strašně, hloubky nikde, středy pod dekou, výšky uletěly, není co doladit, když ty části zvukového spektra chybí. MP3 přehrávač nebude mít výstup HDMI ani optický.

Ja sa teda vobec cudujem, ze Pioneer VSX-421K vie hrat aspon trochu slusne.
Ked kuknem na to skreslenie THD pride mi, ze to nieje snad ani zosilovac, ale nejaky skreslovac. Podaktori hudobnici maju radi "fuzer", tak to bude zrejme nejak podobne. Treba kuknut ako vyzera ta hodnota na klasickych starych zosilovacoch z 80' rokov, trebars rovnakej znacky, alebo aj low endu ako Technics, Sony... A hlavne pri akom vykone je merana.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru