Avatar uživatele
anonym

Jak lze naostřit škrabku na brambory? Máte s tím zkušenost?

Tak, aby byla zase pěkně ostrá a uměla rychle a účinně škrábat brambory.
Ztupila se vám po letech? Už neškrábala tak dobře jako dřív? Dnes jsem krájel pár brambor a už to není, co to bývalo. Člověk u toho musí více zabrat. Je to tím, že už není tak ostrá, že?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: annas

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? johana 56, atlas, marci1 před 2819 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zjentek

Odpoveď byla označena jako užitečná

Málokdo ví, že u většiny škrabek lze „nůž“ škrapky vyjmout a „v úchytu“ otočit. Škrabky mají většinou dvojí ostří a jen málokdo dokáže škrábat oboustranně, tudíž po určité době většina nezodpovědných spotřebitelů (tzv. multikonzumentů) do odpadu vyhodí teprve částečně amortizovaný produkt s jedním špičkovým ostřím.
Tito lidé na podobné „věci“ často nemyslí, neboť jsou zaneprázdněni myšlenkou, kde si najít druhé zaměstnání, aby měli na kvalitní škrabku ;)

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Určitě by se to „přiostřit“ něčím dalo, ale já bych raději koupila škrabku novou. Třeba tenhle nůž se škrabkou. Při testování se osvědčil (viz zdroj). 🙂

Zdroj: http://www.pro­zeny.cz/magazin/by­dleni-a-zahrada/poradme-si/39829-otestovali-jsme-skrabky-na-brambory-se-kterou-bude-loupani-hracka

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Pokud myslíš ruční škrabku, tak úzkým pilníkem, nebo hodně tenkým kotoučkem.U ta­kového nástroje stojí za zvážení, zda se nevyplatí koupit škrabku novou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hlada

Brusnou pastou na řemeni, jako břitvu.
Na větší ztupení se mi osvědčil diamantový dohlazovací nástroj z Narexu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Vyhodím, koupím novou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

viděl bych to asi jako brousit frézky k holicímu strojku. vyměnit

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Cenobita

Já běžně brousím nástroje v kuchyni jako nože i škrabky. Je vhodné si v Hornbachu koupit nějaký jemný brousek vhodného tvaru, spíš nějaký úzký. A škrabku nejlépe za mokra doostřit. Je zbytečné ji vyhazovat, škrabky jsou nerez a vydrží věky. Vyrábějí se ovšem takové speciální škrabky, které ostřit nejdou: Ostřit se dá ta klasická, naučit se to dokáže každý, akorát se nesmí kolmo proti ostří to by ji poškodilo, pěkně podílně s ostřím tak jako se ostří nůž, krouživými pohyby nebo obtahovat. Nejí vyloučené škrabku naostřit i ocílkou tou to jde také dobře. I nůžky se dají nabrousit brouskem, ale lépe mi to jde ocílkou.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

zjentek: Tak to mě dostalo! :D Máš pravdu, že stačí vlastně zkusit zda-ůli jde vyndat ostří a otočit jej , protože mě dochází, že se škrabe směrem odshora dolů a neumím si představit to dělat opačně, takže se vlastně otupuje jen to vrchni ostří ne?

Jinak všem díky za rady. Každá má něco do sebe. :)

před 2819 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
zjentek

Jo, přesně takhle nějak to v praxi pracuje. Ale nemysli, jsou i hospodyňky (převážně chlapi), který máchaj rukama a zuřivě lítaj škrapkou po okurce nahoru dolů a ch*j s tym, že slupky jsou po celý kuchyni! Hlavně, ať je to už v břuchu! Když jsme u škrabky, tak abych neostrouhal, tak tuto dobrou radu později MUSÍŠ nominovat!

před 2819 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek