Avatar uživatele
Elaela

Jak lze upravit web odkaz, aby bylo znát, že byl otevřen?

Jak lze upravit webový odkaz tak, aby po odeslání třeba emailem (ale i jinou cestou) bylo znát, že adresát na něj kliknul a otevřel danou stránku, případně i kolikrát odkaz otevřel? Děkuji

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? anonym před 2255 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
bolak

http://1url.cz/ftPku
statistiky: http://1url.cz/ftPku+

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

individuálně do odkazu přidávat identifikaci uživatele do parametrů (říká se tomu metoda GET – parametry jsou součástí webové adresy)
na stránce pak musíš mít počítadlo přístupů i s identifikací uživatele.

Bacha za jistých okolností by mohlo být na hraně co se týče ochrany osobních údajů.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

www,server,cz/stran­ka1?identifika­torNavstevnika=a4s8e64g68
www,server,cz/stran­ka1?identifika­torNavstevnika=6a4sge8g48
www,server,cz/stran­ka1?identifika­torNavstevnika=ag6se486g8

Ta část za otazníkem definuje pojmenované parametry. Tady jsem pro nazornost pouzil pojmenovany parametr „identifikator­Navstevnika“ jehoz hodnotou je pseudonahodny retezec. Kazdemu adresatovi posles odkaz s jinym identifikatorem­Navstevnika do email schranky a do vlastni databaze si poznacis kteremu cloveku si vygeneroval ktery konkretni identifikator. Ve chvili kdy pak kdokoliv z nich klikne na odkaz tvuj server bude presne vedet prave podle zmineneho identifikatoru kdo vlastne na stranku pristoupil, za predpokladu ze ti dotycny dovolil manipulovat s jeho osobnimi udaji pro dany ucel.

Vždy je nutné dbát na to aby počet platných identifikátorů byl jen maličkým zlomkem všech možných kombinací, aby si někdo nemohl zadat jiný kód a generovat návštěvnost za jiného adresáta. Také je třeba zajistit aby zadáním adresy s neplatným identifikátorem nevedlo k zobrazení stránky ale upozornění, že je třeba použít zaslaný odkaz v původním nepozměněném tvaru zaslaném emailem.

Rada „bolaka“ je velmi dobra, zaslouzi si urcite prvni pozici pro svou snadnou dostupnost bez nutnosti cokoliv programovat, ale ma sva vyznamna omezeni. Predevsim tou metodou nepoznas kdo vlastne na odkaz pristupuje, dozvis se jen kolikrát ten někdo nebo více lidí na odkaz přistoupili a kdy naposled. Naopak výše uvedená metoda ti snadno umožní zjistit kdo přesně z adresátů odkazu to byl a kolikrát jej otevřel s časovými údaji i všech jeho návštěv od první do poslední.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Vzhled odkazů nastylujte v souboru kaskádových stylů.

Počet otevření odkazů by snad bylo možné sledovat
pomocí java scriptu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Dochy

bolak: testnul jsem, jsem 2. a 3. (schvalne jsem testnul jestli vezme 2× klik z jednoho prohlížeče a nevzal, musel jsem z mobilu). Jo to ale maličko snižuje hodnotu: otevření od jednoho uživatele zaregistruje jen jednou (pokud nezmění počítač), také nezjistí sám od sebe kdo klikl – ale dalo by se pro každého vygenerovat nový link.

před 2255 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

Jo, aby to neznělo negativně, to bych nechtěl. Skvělej nápad a zdá se že by pro mnoho účelů mohlo být to pravé.

před 2255 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
bolak

vy dva: já mám ve zvyku nečíst otázky dokonce, samozřejmě existujou i jiný zkracovače který tohle uměj, teď se dívám třeba na bit.ly, a tm má i ty „total clicks“, zemi návštěvníka a možná i další věci

stejně tak to bude umět nejspíš i https://goo.gl/ a jiné:

https://loren­c.info/3MA481/zk­racovace-url.htm
https://www.techma­ish.com/list-of-230-free-url-shorteners-services/

před 2254 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek