Avatar uživatele
Elaela

Jak lze zjistit svůj genotyp pro stravování dle krevních skupin?

Zajímavá 0 před 2501 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Existují firmy, které ti to za poplatek vypracují. To jediný důvod, proč ten nesmysl existuje. „Nutrigenetika“ nemá žádné opodstatnění a její praktikování bylo také odmítnuto americkým vládním úřadem pro výživu (GAO) jako podvod.
Nesmíš věřit všemu co se publikuje, to bych už spíše věřil věštění z křišťálové koule. http://www.sy­sifos.cz/index­.php?id=slovnik&ac­t=zobrazit&id­d=&pismeno=&vy­raz=1209817532&hes­lo=Stravov%E1n%ED+p­odle+genotypu,+res­p.+podle+krev­n%ED+skupiny

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dubraro

Domnívám se, že pletete dohromady dvě věci, řekněme dvě hypotézy. Jedna je o vhodnosti či nevhodnosti určitých potravin podle krevní skupiny, druhá podle genetických informací.
Krevní skupinu je snadné zjistit, zadarmo vám to například udělají při dárcovství krve. O stravování podle krevních skupin se dají koupit knihy nebo i najít na netu http://www.di­etologickyporad­ce.cz/clanky/Stra­va-2/Strava-podle-krevnich-skupin-Krevni-skupina-A-40
U stravování podle genotypu je pozoruhodné, že genotyp (genetická informace) se zkoumá pomocí fenotypu (vnější vzhled). Poněkud to připomíná frenologii…
V obou případech se jedná o postupy s neověřitelnými výsledky, pokud ne rovnou šarlatánství.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Např.:
https://www.uh­kt.cz/laborato­re/nabizena-vysetreni/vysetreni-genotypu-hla-
human-leukocyte-antigens-pro-farmakogenetiku
Vykašlete se na Sysifos ;-D
Nehledejte v tomvelkou vědu a fanatismus. Jezte pestrou stravu a zařaďte více potravin z tabulky/seznamu , pro Vaši krevní skupinu prospěšných.
Nedoporučené potraviny omezte nebo vynechejte.
Dcera se na doporučení rakouského MUDr. pediatra, alergologa takto zbavila téměř všech alergických projevů.
Vše potvrzeno zlepšením labor. výsledků z krve. Česká alergoložka se velmi divila a nešťastně lomila rukama, když ty její kortikoidové jedy byly zcela zbytečné.
Základem byl zákaz konzumace kukuřuce včetně lupínků, které tehdy byly v modě ;). Výrazným omezením nevhodných potravin a větší konzumace těch „léčivých“ Jen krůtí maso už jí pak „lezlo krkem“… ;) Dodnes převažuje v jejím jídelníčku drůbež a některé ryby, ovšem jí i vepřové, hovězí apod., které pro ni „nejsou vhodné“. Má pestrou stravu a větší množství prospěšných a neutrálních potravin.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Snad byste nedala na šarlatány?!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek