Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Antivir na ntbook s procesorem Atom Z520 1.33Mhz

Ahoj jaký by jste mi doporučili antivir na ntbook s tímto atomem??? Po odinstalování Avasta PC znatelně zrychlilo!!! Nemusí to být freeware nemusí být ani v CZ. Nejraději bych to nechal bez AV, ale tak přeci jen...
Jsem zvyklý na Kaspersky Internet security ale to by asi nedopadlo dobře :-)

Předmět Autor Datum
s běžným účtem antivir nepotřebuješ, stačí to pak čas od času jen prohnat nějakým online scannerem.
touchwood 16.02.2011 14:53
touchwood
Napisu jen par slov, aby si to nekdo zase spatne nevylozil. Jen par vet k zamysleni a dal pro jistot…
Radek 16.02.2011 15:16
Radek
no, podívej se na to takto: v omezeném účtu si můžeš zavirovat jen svůj účet - vir musí být schopný…
kmochna 16.02.2011 15:29
kmochna
Ach Bože. Ono se taky stačí podívat na strukturu dnešních kindervirů. Dají se vystřílet (při určité…
touchwood 16.02.2011 15:32
touchwood
Antivir není potřeba - pokud je systém aktualizován, nekliká se na všechno možné, sw je legální, bez…
blue 16.02.2011 15:29
blue
jakyho Avasta jsi tam mel, ja zrovna odinstaloval Avasta 4ku ze stareho PC a extremne se to zrychlil…
Redmarx N 16.02.2011 15:31
Redmarx N
Přesně to jsem udělal nedávno u prarodičů nahoře. Nemaj tam nic důležitýho, takže i kdyby tam bylo x…
shark.jd 16.02.2011 17:55
shark.jd
u mého maxe2 a 3 (trident, webkit) v pohodě. zkus jim to nahlásit.
kmochna 16.02.2011 17:59
kmochna
Takže je to asi takhle... to prdítko který sotva zvládne základní věci je Sony Vaio řady P netbook n…
Thewolf001 16.02.2011 20:54
Thewolf001
Já taky koupil netbook, na kterým bylo AVG. Šlo pryč jako první věc, dnešní antiviry nejsou na Atomy…
Prasak 16.02.2011 22:29
Prasak
zlatá slova. Navíc není žádný problém si spustit např. Total Commander (nebo libovolný jiný souborov… poslední
touchwood 17.02.2011 06:42
touchwood
Tak jsem prisel na skvelej antivirus na pomaly systemy: Lavasoft Ad-aware Free. Po instalaci prehodi…
Redmarx N 16.02.2011 23:17
Redmarx N
Ale to by měl být antispyware, nikoliv antivirus. A pokud Windows hulákají, že není antivirus, dá se…
Prasak 16.02.2011 23:23
Prasak
ne voni uz v lavasoftu ted v novy verzi umej dokonce i viry, aspon to teda tvrdej. :-D
Redmarx N 16.02.2011 23:32
Redmarx N
njn když nic nenajdu co by jelo změním ten účet... :-)
Thewolf001 16.02.2011 23:33
Thewolf001

Napisu jen par slov, aby si to nekdo zase spatne nevylozil. Jen par vet k zamysleni a dal pro jistotu nereaguji. Proc to prohanet online skenerem, kdyz user ucet staci a AV neni potreba? Predpokladam ze vis, ze online skener zdaleka nedosahuje detekcnich schopnosti instalovaneho AV a to zejmena u urcitych typu smejdu. A dal taky predpokladam ze vis, ze nektere online skenery zanechavaji v PC ruzne drivery, ktere po konci skenu neodstrani a pokud pri dalsim skenu pouzijes jiny online AV, tak se muze stat, ze ho ze znamych duvodu nespustis a muze se tady objevit dotaz - "Nejde mi spustit AV, pomoc" a clovek dostane rady typu "mas tam vir", "projed to superantispyware" apod. a to ted myslim bez jakekoli nadsazky a ironie. No a co pak, kdyz se v obdobi mezi kontrolami

čas od času

necim nakazi a nahodou to bude neco, co muze jet pod user uctem, tak bude bude pri trose stesti vesele sirit nakazu mezi dalsi PC treba jen v mistni siti doma?

no, podívej se na to takto: v omezeném účtu si můžeš zavirovat jen svůj účet - vir musí být schopný pracovat v omezeném účtu.

netbook na atomu je slabý - něco co bere diskovou přenosovou kapacitu a procesor furt bych tam vážně nedal- online scanner je dobrá volba.

naprosto není problém sem napsat, jak vyjebnout ze systému paličatý on-av - je to jednoduchá procedura.

Ach Bože. Ono se taky stačí podívat na strukturu dnešních kindervirů. Dají se vystřílet (při určité znalosti systému) ručně. Navíc nepředpokládám, že se na takové plečce dělají nějaká velká alotria, spíše to je internetítko na poštu, zpravodajské weby a zábavu.

Dotaz zněl jasně: co dělat v okamžiku, kdy ten stroj prostě antivir nedá, díky tomu, že je to totální zdechlina. Na to jsou dva přístupy, "šněrovací", který zastávaš ty, a "rozum do hrsti", který zastávám já. Nenapadlo tě, že i když si zaviruje běžný uživatelský účet, tak odhlášením + přehlášením do účtu jiného se automaticky všechny tasky rozjeté pod userem ukončují (a odvirování je v tomto případě otázka výmazu všech com/exe souborů z profilu nakaženého uživatele)? User totiž nemá právo vytvářet servisní tasky...

Antivir není potřeba - pokud je systém aktualizován, nekliká se na všechno možné, sw je legální, bez cracků a podobných blbostí a pokud se čte, co se má číst, není co zkazit. Samozřejmě normální účet (...na adminovi při zásahu do systému taky zešedne obrazovka, no budiž...), vypnutý autorun, atd.

Pokud občas projedeš procesy, nenajdeš nic závažného, projedeš spuštěné služby, tak víš, co tam máš a co ne.

Přesně to jsem udělal nedávno u prarodičů nahoře. Nemaj tam nic důležitýho, takže i kdyby tam bylo x virů, tak je to furt menší brzda než Avast. :-D Ten mě přímo vytáčel, dávat Duronu 1.1 GHz neskutečně zabrat.

Nadruhou stranu omezenej účet a jejich používání PC (seznam mail, google, a archiv tv pořadů) by přílišný ohrožení PC činit nemělo.

EDIT: Blbne taky někomu v nejnovější Opeře přikládání souborů? Já to dám v nějakém postu přiložit, začne nekonečné načítání, tak to zruším, příspěvek odešlu bez přílohy a ta se mi přifaří k nějakýmu dalšímu postu. Dokonce ted píšu z jinýho PC.

Takže je to asi takhle... to prdítko který sotva zvládne základní věci je Sony Vaio řady P netbook nebo chce-li někdo UMPC. Použítí je v první řadě Internet + internetové rádio, ICQ, E-mail a pokud to půjde tak vzdálená správa Team Viewer. To celé bude připojené k extrnímu LCD.
Záměr je, že chci pc které strčím do tašky a jdu kam je potřeba, chci snížit spotřebu el. na minimum nechci slyšet jediný zvuk PC!!! Původní majitel měl avasta 5 free a na tomle ntbooku nešlo nic dělat. Nyní je bez av vyladěný systém a je to docela svižný cvalík při použití které jsem napsal výše. Omezený účet se mi ne uplně zamlouvá pač nesnáším stálé potvrzování spustit/nespustit admin/neadmin.

Já taky koupil netbook, na kterým bylo AVG. Šlo pryč jako první věc, dnešní antiviry nejsou na Atomy dělaný.
Pohrdání omezeným účtem není na místě, to je jedna z hlavních věcí, který tě chrání před viry, pokud žádnej antivirus nemáš. S admin právy je to stejný, jako bys nechal odemknutý auto v Brně na Cejlu a cenný věci za oknem. Je jen málo programů, který potřebují ke svýmu běhu admin práva a při občasné instalaci tě snad vypsání hesla nezabije. Pokud ovšem máš naléhavou potřebu neustále instalovat miliony kokotin, tak to ti ani antivirus moc nepomůže.

zlatá slova. Navíc není žádný problém si spustit např. Total Commander (nebo libovolný jiný souborový manažer) s elevovanými právy a veškeré správcovské úkony dělat z něj (když už má user nutnou a uktvělou představu, že musí furt cosi instalovat).

Tak jsem prisel na skvelej antivirus na pomaly systemy: Lavasoft Ad-aware Free. Po instalaci prehodit sluzbu Ad-aware service na rucne a odstranit z automatickyho spousteni, zbyde aktivni jen rezident adwatch live a Windowsy to detekujou jako antivirus, takze nevotravujou a navic to opravdu antivir je akorat toho moc neumi. :-D Ale jako zakladni ochrana to staci. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru