Avatar uživatele
LuK4S3k CZ

Jak moc je pravda že když hraji nějakou hru ve full hd na maximální kvalitu detailů že si tím zkracuju životnost pc ?

Hraji hru League of Legends na rozlišení 1920 × 1080 a na maximální kvalitu grafiky u všeho (i u stínů atd) hra jede stabilně a jedu na něco kolem 50 fps. Tak jsem se jednou bavil s kamarádem a ten mě řekl že si mám vypnout stíny a dát na střední že si tím jenom se*u pc a pak vydrží míň jako že má menší životnost. Je to pravda a jestly jo tak jak moc to ovlivňuje životnost pc ? Děkuji za každou užitečnou odpověď

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Alesh před 3581 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Alesh

Teoreticky asi jo, prostě se to tam vevnitř všechno víc žhaví. Na druhou stranu to nebude nic, co by tě mělo trápit, protože stejně ten komp nebudeš mít do smrti a vyřadíš ho stejně dřív, než by se takovéto případné zkrácení životnosti mohlo jakkoli projevit. Tímhle bych se fakt nezaobíral, přijde mi to jako kravina.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Jistěže hraním (provozem obecně) zkracuješ životnost stroje (opotřebováváš jej), vůbec nedýl vydrží, když je vypneš a necháš vypnuté…
😁
Zkontroluj si teploty komponent (pokud nemáš čím, stáhni a nainstaluj si třeba Speccy, zdarma – https://www.pi­riform.com/spec­cy/download/stan­dard ) – a pokud nebudeš počítač přehřívat, nic se mu nestane.
Počítače stárnou především morálně (tzn. – zastarávají).

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
4154

Asi měsíc jsem čekal na novej chladič z Číny tak musel procesor vydržet teploty okolo 105°C. Normálně funguje a nijak ho to nepoznamenalo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Pokud máš počítač ve správném technickém stavu tak ne. Každý procesor má svoji tepelnou ochranu a na mezní hodnoty je zkoušen.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Počítače a internet