Avatar uživatele
anonym

Jak moc mohla být poškozena baterie čtečky?

Zdravím,
Minulý rok jsem si pořizoval čtečku, jenže jsem pro ní neměl dlouhou dobu využití a tak byla dlouhou dobu vypnuta, cca. 5 měsíců. Trochu jsem na ní zapomněl, no, nemohla se za tu dobu nějak poškodit baterie, když byla vypnutá a s baterií nabitou na 99%? Kapacita baterie je 1300 mAh. Model je pocketbook 626. Jinak, při polovičním jasu a projíždění internetu/hraní šachů se mi vybije tak 1% za 4 minuty, což nevím jestli je normální.

Doplňuji:
Jak to zjistím? Nebo kde? Jinak děkuji.

Zajímavá 0 před 2434 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dr.luha

Důležitější by byl údaj o stavu baterie v okamžiku zapnutí. Pokud šlo zařízení po této skladovací době zapnout, tak je aku OK.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Baterii by to nemělo vadit. Ta rychlost vybíjení se mi zdá být v normě, ale radši to porovnej s manuálem, tam by měla být výdrž baterie uvedena.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Lion baterii toto vypnutí nemůže uškodit. Pokud je řízená elektronikou čtečky.

Výrobce udává výdrž bez podsvícení 8 000 stran. S podsvícením to bude halt méně, nicméně v recenzích si výdrž chválí. Nikdo ale neudává kolik z udávané výdrže se pracovalo s podsvícením. Proto jsou uváděné velké rozdíly ve výdrži, od několika dnů až po měsíc.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Poškozená určitě není. Stav její současné kapacity by jsi mohl zjistit pouze měřením odebíráného proudu za stabilního provozu (zapnout a nastavit třeba stránku a max. podsvícení) a změřit dobu provozu a pokles %. Pak přepočítat. Kapacita je dána odběrem mA x max.délka provozu v hod. (to možno ale přepočítat pomocí poklesu %). Nebo nechat čtečku za stálého odběru běžet až do vypnutí

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
cynique

To je v pohodě. Taky mám 626. Ona prakticky nemá žádnou spotřebu. Někdy ji nezapnu měsíce.

před 2434 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek