Avatar uživatele
Remove_Kebab

Jak moc mám posilovat a lepšit fyzičku? Chci se dát do kupy po dlouhým klidu, chci být vhod státu, ale jsem jak Somálec.

Jak bych měl často posilovat a zlepšovat fyzičku, je mi 17 a mám 190 cm, měl jsem kvůli rychlýmu růstu problémy s klouby, ale teď je to pryč a je ze mě s trochou nadsázky Kyslík ze seriálu Chlapci a chlapi.

Je vůbec vhodný, abych posiloval vzhledem k věku? Nechci se válet doma a potřebuju se dostat do formy (budoucí služba vlasti), je tu dost rad ohledně tohoto tématu, ale asi jde většinou o lidi už fyzicky po vývoji.

Díky moc za každou dobrou radu.

Zajímavá 0 před 2425 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Altair-AC

Mám pro tebe pár dobrých rad :- Začni dělat bojový sport či umění

  • Dělej isometricky trénink ,což je něco jako že třeba se dostaneš do kliku a tam vydržíš (okolo 15 vteřin ,maximálně ± 2 vteřiny) to je na rychlost a výdrž .To samé v dřepu ,pak se můžeš i třeba veset na 15 vteřin na 1 ruce někam atd
  • stáhni si appku na android 30 days fitness Challenge
  • nebo běhej ,Do fitka bych ještě moc nechodil ,je na to asi moc brzo

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Muffz

V jednom bych nesouhlasil s Altair-AC, na fitko není brzo. My začínali s fitkem na střední, někde od 16ti let. Jen se v tom věku nemají používat růstové hormony apod, tělo roste samo a lehce. Nepřehánět to se suplementy (gajner, kreatin atp.).
Fitkem nabereš sílu, se kterou je ale třeba pracovat (spousta lidí zvedne na mrtvý tah 250kg, ale neudělá shyb). Proto je nutné prolínat různé typy cvičení. Fitko, crossfit, powerlifting, běh na kondici (hlavně po lese nebo po horách, což představuje větší zátěž).
V 19 letech je ideální začít cvičit, vývoj kostí a celé stavby těla je víceméně u konce. Hlavně se před vstupem do fitka podívej na videa, jak cvičit, co tam dělat a co ne.

Bojové sporty jsou dobré, ale na můj vkus zbytečně drahé. Chtěl jsem chodit na Krag Magu, ale 1500,– měsíčně za to fakt dávat nebudu. Takové MMA, tam tě naučí schytávat i dávat rány solidně, navíc nabereš fyzičku i sílu, nejen techniku.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek