Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Antivir pro tablet s androidem zdarma.

Zdravím.
CHci se zeptat jestli je nutné mít v tabletu antivir...Někde jsem četla,že ani ne,tak nevím.
Každopádně spíš pro jistotu bych nějaký chtěla,ale nevyznám se v nich.
Mohli byste mi něco poradit.
Třeba dát rovnou odkaz na stránku kde se dá stáhnout zdarma nějaký AVG nebo něco doporučovaného...
Díky za reakce.:-)

Předmět Autor Datum
Nikde není nutné mít antivir.
karel 24.02.2014 19:02
karel
Koukám, že WiFi router už funguje. Doufám, že máš zabezpečenou WiFinu heslem, nebo budeš sloužit jak…
jirka44 24.02.2014 19:06
jirka44
JJ,už je to Ok.:-) Wi-fi zaheslovanou mám. Tak díky za rady. poslední
jiperf 24.02.2014 19:46
jiperf
Ptas se spatne, respektive ono neni nikde nutne mit antivir, ale bezny frkulinsky uzivatel OS Window…
RedMaX 24.02.2014 19:12
RedMaX
Hlavne je neinstalovat tam kdejake hovadiny od neznamych autorov, nic viac nemusis robit.
MM.. 24.02.2014 19:15
MM..
Popis z android fora... Antiviry jsou na Androidu k ničemu. Nelze ho zavirovat kliknutím na web neb…
karelX 24.02.2014 19:36
karelX
To je ale pravda len ciastocne, je mozne ze aplikacia zneuzije nejakej chyby a prebere opravnenia aj…
MM.. 24.02.2014 19:39
MM..

Ptas se spatne, respektive ono neni nikde nutne mit antivir, ale bezny frkulinsky uzivatel OS Windows pracuje s defaultnim administratorskym opravnenim, takze antivir je moznost, jak zabranit nejhorsimu, ikdyz zdaleka ne stoprocentni.
Naproti tomu u Androidu, pokud nemas root, tak administratorska opraveni nemas a tudiz nepotrebujes antivir, neni co chranit. (Ono ikdyz bys root mela, tak normalni uzivatel si da root s potvrzenim a nebudes preci davat potvrzeni tem aplikacim, u kterych si to sama nevyzadas.)

Popis z android fora...

Antiviry jsou na Androidu k ničemu. Nelze ho zavirovat kliknutím na web nebo přílohou v mailu, ani žádným jiným způsobem bez vědomí uživatele. Viry v pravém slova smyslu v Android z principu neexistují a nemůžou fungovat a šířit se. Existuje pouze malware, což jsou v podstatě normální aplikace, které ale dělají něco jiného, než člověk očekává podle popisu. Vlastně celá škodlivost tzv. "virů pro Android" spočívá v nepravdivém popisu aplikace. Jinak jsou to normální aplikace jako každé jiné. Každopádně je ale musí vědomě nainstalovat (samy to žádným způsobem nemůžou udělat), vědomě jim musí přidělit požadovaná oprávnění. Přes to všechno takové aplikace nemají přístup do systému a nemůžou se v něm nijak usadit a dále šířit. Pořád je to v podstatě jen normální aplikace, která jde normálně odinstalovat a nic po ní nezbude. A jelikož je to normální aplikace, která sice dělá něco nevhodného (např. odesílá drahé SMS nebo odesílá data o uživateli a podobně), tak ji antiviry nemůžou rozeznat jako vir, protože veškerou činnost provádějí na základě oprávnění, které jim uživatel při instalaci sám přidělil. Pro antivir je to tedy jen jedna ze všech nainstalovaných aplikací. Ohlásit ji jako vir může jen v případě, že tu konkrétní aplikaci má antivir ve své databázi zapsanou jako škodlivou. Podle samotné činnosti aplikace nemůže poznat, že je škodlivá.

Antiviry pro Android jsou jeden velký podvod na hloupé uživatele, kteří nabudou falešného dojmu, že to je něco jako na PC s Windows. Bohužel ty nesmysly podporují tupí novináři, kteří se předhánějí v katastrofických zprávách, jak je Android prolezlý virama. Opak je pravdou, je podstatně bezpečnější a na rozdíl od Windows potřebuje "vir" pro zprovoznění aktivní spolupráci uživatele ve formě vědomé instalace a odsouhlasení oprávnění. Bez toho se do telefonu nebo tabletu vůbec nemůže dostat a i když už ano, dá se standardně odinstalovat. Takže kdo nestahuje pokoutné aplikace bůhví odkud z internetu a neodsouhlasí jim bezhlavě všechna oprávnění, nemá nejmenší důvod vůbec nějaké "viry" řešit.

To je ale pravda len ciastocne, je mozne ze aplikacia zneuzije nejakej chyby a prebere opravnenia aj vyssie ako jej boli potvrdene uzivatelom. Ale v principe je to zhruba tak ako sa tam pise (a tie opravnenia stejne bezny user necita len klika na ano potvrdzujem ze mi app vyzere chladnicku nastahuje mi svokru do bytu a vybrakuje mi konto, takze to je jedno :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru