Avatar uživatele
Tw!st

Jak moc škodí energetické nápoje v doporučené denní dávce?

Dobrý den, chci se zeptat ohledně energetických nápojů, piju je už tak 7 let a sbírám z nich plechovky a jsem v tom jeden z nejlepších v ČR… většinou piju tak průměrně jeden za dva dny, a nikdy nepřekračuju doporučenou denní dávku (500 ml) a lidé mi vždycky říkají, jak moc je to nezdravé a že za pár let budu mít problémy se srdcem atd… Myslíte, že to nese nějaká rizika i když nepřekračuju doporučenou denní dávku? Jakou logiku to má, když mi to řekne někdo, kdo vypije 6 šálků kávy denně? A jak moc nezdravé to je třeba v porovnání s kouřením?
Kepler: při sportu to sice nepoužívám, ale používám to, když musím pracovat dlouho u počítače, dost mi to pomáhá při práci a na soustředění.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? kapka, johana 56 před 2902 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Nelze vyčíslit. Firmy vyrábějící tyto nápoje, budou tvrdit že jsou neškodné. Osobně si myslím, že to právě neprospívá a v žádném případě to neni přirozené, takováto konzumace.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Energetické nápoje obsahují hlavně kofein a taurin. Jak je to s kofeinem si najdeš kdekoliv na netu. Taurin snižuje hladinu krevního cukru ( glukózy),
Takže se dá také říct, že dokonce tělu prospívá. Energetické nápoje jsou také hodně sladké. Je to záměrně, aby se zvýšila hladina glukózy v těle a tím se zvýšil i energetický příjem. Taurin podporuje využítí glukózy, čímž jednak zase tu hladinu glukózy v těle snižuje a tím zásobuje glukózou mozek !!!!!!
Mezeru za větou před otazníkem a vykřičníkem dělat budu. Mně se to bez mezery nelíbí a válka kvůli tomu nebude !

¨
Také jsem někde četl, že se taurin přidává do krmení zvířatům, aby měla pěknou srst. Třeba to využiješ.

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kepler

Energetické a iontové nápoje jsou určeny pro sportovce pod vysokou zátěží.Tak si ujasni, co jsi. Jinak ti budou stačit ochucené minerálky nebo pivo.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
quentos

Srovnáváte nesrovnatelné. Nějaká škodlivost kávy zatím nebyla prokázána.
A před otazníkem se FAKT nepíše mezera. Stačí otevřít jakoukoli knihu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek