Avatar uživatele
Marsyas

Jak mohu vkládat vlastní copyright do obrázku?

…a neexistuje na to nějaké makro ve photoshopu – například když ho chci vložit vždy do pravého dolního rohu?
Doplňuji:
Ehm. Tak jinak. Samozřejmě umím vložit obrázek, ale ptám se na způsob, jak ho vložím vždy do stejného rohu stiskem jedné klávesy (jedním makrem). Není problém vytvořit makro, problém je docílit stejného efektu (toho samého rohu) u fotografií různé orientace (na šířku/na výšku). A nechci slyšet odpovědi typu "udělej si dvě různý makra, protože vím že jednm to jde, jen nevím jak.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? tuCZek před 4761 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

nemusíte kvůli tomu kupovat za desetitisíce photoshop, totéž umí i zdarma dostupný GIMP nebo editor který běží přímo v internetovém prohlížeči na adrese http://pixlr.com/e­ditor/

1/ přidáte novou vrstvu a nastavíte ji krytí/průhlednost, řekněme 40–70 procent
2/ do této polopropustné vrstvy napíšete své jméno tak aby překrylo nějakou důležitou část fotografie kterou nelze jen tak s klidným svědomím odříznout – nemusí to však bý přímo tvář fotografované 🙂 …

//////////

hromadné vkládání watermarku umí v rámci svých dávkových úprav editor XNVIEW, pro tento účel ho používáme pravidelně, sestavujeme katalog náhledových rozlišení různých fotografií a vkládáme na jejich střed stále stejný poloprůhledný podpis.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
RomanP

Vložíte text do obrázku , třeba vaši emailovou adresu a tu si nastavíte třeba do rohu , nebo ji dáte průhlednou přes celou fotografii

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
led

Vo fotoshopu je to jednoduché.
Po úprave obrázku pridajte novú vrstvu s vašim logom (otvoriť obrázok ako vrstvu). Upravte si veľkosť a posuňte na miesto, kde ho chcete mať. Vrstve určite priehladnosť a zlúčte so spodnou vrstvou. Po tomto kroku je vaše logo nedeliteľnou súčasťou hotového obrázku.
PS.
Môžte si urobiť obrázok s logom ako *.gif, t.j. priehladný v základnom rozmere. Potom stači len podľa viď.hore prispôsobiť rozmery vrstvy s logom rozmerom upravovaného obrázku. Makro neviem, či by takto fungovalo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

To že se vám vkládá text do fotografie pokaždé do jiného místa je tím, že máte pokaždé jinak velikou fotografii. Pokud dodržíte stejnou velikost fotografií v pixelech bude se vám na jedno nastavení ( zadané souřadnice textu) vkládat text vždy do stejného místa !!!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

hromadné vkládání wattermarku umí v rámci svých dávkových úprav editor XNVIEW, pro tento účel ho používáme pravidelně, sestavujeme katalog náhledových rozlišení různých fotografií a vkládáme na jejich střed stále stejný poloprůhledný podpis.

před 4761 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Elektronika