Avatar uživatele
Rokio

Jak myslíte, že by reagoval můj psychiatr, kdybych na něj použil tyto dvě asertivní techniky?

Můj psychiatr se chová často pasivně agresivně, tzv. útočí na mě, ale říká to v klidu, mile a vřelým hlasem. Důležitější jsou ale samotná slova než způsob, jakým se říkají. Je sice pravda, že se nechová tak vždy, ale dělá to poměrně často.

Při příští návštěvě bych chtěl na něj použít asertivní techniký selektivní ignorování a pokaženou gramofonovou desku. Tu druhou techniku bych chtěl na něj použít kvůli vysazení léků. Jak myslíte, že by můj psychiatr na toto asertivní chování reagoval?

Zajímavá 0 před 2883 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

Rokio, občas už probleskne rozumnější otázka
(jednou i odpověď), ale tato otázka k nim nepatří.

K lékaři se chodí pro pomoc, nikoliv na něj něco zkoušet.

Slova samotná nejsou důležitější, než způsob,
jakým s tebou lékaž jedná.
Jedná-li s tebou psychiatr slušně, v klidu, mile
a vřele, měl bys reagovat podobně.

Nezapomeň, že se ti snaží pomoct.

———
Nesouhlasím s částí odpovědí Hlady:
Psychiatr pomáhá psychoterapií a tam, kde nestačí, i léky.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
postcd

když se člověk nedá vyprovokovat a jedná opačně, jako by se nic nestalo podle mě by mohlo být možné, že ten druhý se také uklidní a třeba i přestane s agresí. Ale nedovedu si to představit v případě psychiatra proč by měl jednat agresivně. Nezapoměl ses zamyslet nad tím, zda mu nedáváš důvod k agresivnímu chování?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hlada

To je z principu vadná úvaha. S psychiatrem nevedeš žádný spor.
Psychiatr je lékař, který ti může zlepšit zdravotní stav jen pomocí léků. Jinou možnost nemá. Jestli nechceš užívat léky, můžeš léčbu odmítnout. Chodit k psychiatrovi s tím, že se nechceš léčit léky nedává smysl.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
yuko

Preji Ti, aby s tebou vyrazil dvere a diky tomu, bys ziskal noveho a lepsiho psychiatra. Myslim si, ze s Tvymi technikami se Ti podari ho natolik vytocit, ze Te posle tam, kde ani slunce nesviti. A tim snad vyhrajes a budes mit sanci vyhledat lepsiho doktora. Navic na Internetu existuje hodnoceni lekaru, takze mu to muzes spocitat.

Upravil/a: yuko

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kelley

Hlada vs. ivzez: psychiatr (MUDr.) může, ale taky nemusí mít psychotreapeutický výcvik. A léky by měl předepisovat někdo jiný, než ten, kdo vede psychoterapii. Psychoterapii může vést i psycholog (PhDr., Mgr.), ale ten nemá oprávnění k předepisová­ní léků.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek