Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Antivirus 2009 - zneškodněno ale......

Dobrý den,. Chtěla bych se jen zeptat. Na PC se mi stal, že mi tam najelo to stažení antiviru atd. jak se tu už milionkrát psalo.Díky Vaším ceným radám jsem si našla přes vyhledávač, že se ho mám zabavit tím superantispywere,nejlépe v nouzovém režimu.A v tom byl ten háček.
Když jsem si najela do nouzáku a chtěla spustit, hlásilo mi že bylo zakázáno administrátorem, spustila jsem se jako admin,a hlásilo to unocu.Naštěstí jsem se toho zbavila, v normálním režimu s vyplým netem. Chtěla jsem se jen zeptat, co udělat pro to,aby mi to šlo spustit i v tom nouzovém režimu.Máme nastaven jen jeden účet,jako správce sítě,ten se automaticky také při zapnutí PC spustí.
Prosím jsem tele a vůbec nevím co ten "admin" znamená
díky moc za Vaše rady

Předmět Autor Datum
tipuju home verze windows, tam je administrator stále zablokovaný, čili to s tím nouzovým režimem ne…
lední brtník 08.09.2008 19:12
lední brtník
díky za cenné rady. jen mi nejde do hlavy že AVG 8(placené) ten antivirus 2009 nechytil
Alena F. 08.09.2008 19:22
Alena F.
antivirus2009 je spyware. antivir je hlavně na viry, umí jen nějaký profláklý spyware (kterého je dn… poslední
lední brtník 08.09.2008 19:39
lední brtník

tipuju home verze windows, tam je administrator stále zablokovaný, čili to s tím nouzovým režimem není docela pravda. dá se odblokovat, ale není to nutné, protože microsoft s prostotou sobě vlastní kdejakému nově vytvořenému účtu default přiděluje práva administrátora (česky správce).

ten spyware jste chytili právě proto, že se jako správci pohybujete po zamořeném netu (zavirované maily, icq, internetový prohlížeč, skype, ...) a stačí jedno špatné kliknutí, nebo dokonce nezabezpečený starý prohlížeč nebo mailový klient, a vir/spyware získá instalační práva uživatele. čili pokud je to ten administrátor, neštěstí je hotovo.
druhý způsob je stahování zavirování warezu a podvržených souborů z torrentu, kdy člověk stahuje něco proto aby to nainstaloval, na to obvykle práva správce potřebuje. pak pokud mu neběží antivirová/antispywarová kontrola, je opět vymalováno.

rozumné je proto vytvořit nového uživatele admin, s jednoduchým heslem - a toho používat jen na instalace a nastavení.
svému běžnému účtu změnit oprávnění na běžný (omezený) uživatel - a skoro dokonalá antivirová ochrana je na světě.

antivirus2009 je spyware.
antivir je hlavně na viry, umí jen nějaký profláklý spyware (kterého je dnes mnohem víc než virů).

čili placený antivir je zbytečnost, avg má anglickou zdarma verzi, existují i lepší antiviry, a hlavně samotný antivir nestačí, pokud si člověk jako správce hraje s ohněm.

edit: s tím home a administrator je to divné (měl jsem je asi 3x v životě v ruce), teď jsem to zkusil a dá se tam v nouzáku dostat, ale už se nepamatuju jestli jsem ho předtím neoblokoval ve správci uživatelů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru