Avatar uživatele
anonym

Jak mám prosím rozumět následujícímu vyjádření ze školy?

Dobrý den, prosím najde se tu někdo, kdo mně objasní následující řádky?

Výzva k uplatnění práva vyjádřit se k podkladům rozhodnutí podle ust. § 68 odst. 3 zákona č. 111/1998 Sb., zákon o vysokých školách, v platném znění (dále jen „zákon“)
Student:
Vzhledem k tomu, že jste k dnešnímu dni nesplnil(a) požadavky vyplývající ze studijního programu podle Studijního a zkušebního řádu, dle ust. § 68 odst. 3 zákona tímto vůči Vám zahajujeme řízení o ukončení studia ve smyslu ust. § 56 odst. 1 písm. b) zákona.
Na Fakultě… byla dne 19.2.2018 dle Rozhodnutí děkana RD/02/2018 prováděna kontrola studijních povinností po zimním semestru v akademickém roce 2017/2018. Rozhodnutí děkana doplňuje čl. 16 odst. (1) Studijního a zkušebního řádu … ve věci kontroly ve stanoveném termínu, zda student získal v dané části studia (semestru) potřebný počet kreditů.

Tato kontrola se týkala studentů bakalářských a navazujících magisterských studijních programů v prezenční formě studia. Student 1. ročníku bakalářského a navazujícího magisterského studia v prezenční formě studia postoupí do 2. semestru za předpokladu, že do skončení opravného zkouškového období po 1. semestru, tj. k 16.2.2018 získá alespoň 10 kreditů. Studentovi, který získal méně než 10 kreditů, bude studium ukončeno dle §56 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů. Tento student se dostaví do 28.2.2018 k vy­řízení studijních záležitostí na Studijní oddělení.

Podle názoru správního orgánu byly shromážděny dostatečné podklady pro vydání rozhodnutí.

S odkazem na ust. § 68 odst. 3 zákona ve spojení s ust. § 36 odst. 3 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, v platném znění (dále jen „správní řád“), Vám tímto správní orgán dává možnost před vydáním rozhodnutí vyjádřit se k jeho podkladům. Toto právo můžete uplatnit ve lhůtě do 10 kalendářních dnů ode dne doručení této výzvy.

Po uplynutí této lhůty bude ve věci vydáno rozhodnutí, které Vám bude v souladu s ust. § 72 správního řádu oznámeno.

Mám tomu rozumět, že dne 19.2. jsem byla „vyhozena“ ze školy, tudíž od té doby mně běžela lhůta 8 dní, abych se přihlásila na ÚP? Nebo mám očekávat dopis ze školy, ve kterém bude oficiální? Děkuji

Zajímavá 0 před 2248 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
led

V texte sú vety"Výzva k uplatnění práva vyjádřit se… …Vám tímto správní orgán dává možnost před vydáním rozhodnutí vyjádřit se k jeho podkladům. Toto právo můžete uplatnit ve lhůtě do 10 kalendářních dnů ode dne doručení této výzvy.„
Neviem čo je v týchto 2 vetách nezrozumiteľné.
"Mám tomu rozumět, že dne 19.2. jsem byla "vyhozena“ ze školy, tudíž od té doby mně běžela lhůta 8 dní" nie, ešte raz si pozrite vetu: „do 10 kalendářních dnů ode dne doručení této výzvy.“ To znamená, ak tieto dni nevyužijete na svoje právo vyjadrenia, potom nastúpi zákonné právo pre školu vydať rozhodnutie o vylúčení zo školu.

Upravil/a: led

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

Všechno máte v uvedeném textu.

»Mám tomu rozumět, že dne 19.2. jsem byla „vyhozena“ ze školy,
tudíž od té doby mně běžela lhůta 8 dní, abych se přihlásila na ÚP?«

NE!
Nikdo není povinen se přihlásit na ÚP. Evidence na ÚP je právem,
nikoliv povinností nezaměstnaných a má smysl pouze pro ty, kdo se
skutečně ucházejí o zaměstnání.

»Nebo mám očekávat dopis ze školy, ve kterém bude oficiální?«
ANO

https://www.za­konyprolidi.cz/cs/1998-111#p56
https://www.za­konyprolidi.cz/cs/2004-500#p36
https://www.za­konyprolidi.cz/cs/2004-500#p72

Chcete-li studovat na VŠ, bylo by dobré se seznámit jak
se zákonem o vysokých školách, tak se správním řádem
a se studijním a zkušebním řádem VŠ.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
autacek

V textu je jasně uvedeno

„Po uplynutí této lhůty bude ve věci vydáno rozhodnutí, které Vám bude v souladu s ust. § 72 správního řádu oznámeno.“

Nevím co se na školách učí, ale možná by nebylo od věci lidi učit porozumět alespoň elementárním základům psaného textu.

Vyhozena budete tehdy, až bude vydáno rozhodnutí o vyloučení a nabude právní moci.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ivzez Nahlásit

Avatar uživatele
da ny

Promiňte. ale já necháp, čemu Vy na tomto sdělení nerozumíte…
Vzhledem k tomu, že jste patrně ignorovala /nemohla obhájit/doložit, proč jste nenasbírala dostatek kreditů, soudím, že jste nezvládla dostatečný počet zkoušek (kreditů) v zimním semestru. Nedostavila se ke kontrole indexu… (počátkem února)?.
Pokud student nezvládne zkoušku (vyučující ho vyhodí), je jasno. Pokud nemá v záloze dostatek kreditů za jiné zkoušky. Může se také nedostavit ke ZK ze zdravotních důvodů. Pokud byste doložila (ve lhůtě 10 dnů), že jste byla hospitalizována v nemocnici, měla byste šanci dále studovat. I na základě Vaší žádosti.
Nejpozději včera jste si patrně všechny náležitosti vyřídila na studijním oddělení.
Získala tak písemný podklad o ukončení studia.
S tím se pak můžete zkusit zaregistrovat na ÚP.

Vy však čekáte, až to přijde ze školy samo… Zřejmě jste nebyla dostatečně připravená k přijetí a studiu na VŠ.

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Máte deset kreditů, žádný problém, bylo také možné se ve stanovené lhůtě odvolat, nejsou li podmínky splněny nastupuje zákon

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Jenže já těch 10 kreditů nesplnila. Zaslala jsem žádost, že ukončuji studium z důvodů nedostatečného počtu kreditů a tím nesplňuji podmínky studijního a zkušebního řadů. Podle vyjádření to bylo do 28.2., tudíž k tomu dni jsem ukončila studium?

před 2248 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Dochy

Vykašli se na žádost, řekl bych že k ní není žádný důvod a na škole ani nebudou vědět co s tím mají dělat, protože je dosud nikdo o ukončení studia nežádal. Pokud chceš být vyhozena, stačí počkat na ukončení studia ze strany VŠ, máš to bez práce a bez starostí (dop. se dojít na studijní informovat zda je to tak jak tvrdím já, když už se neobtěžuješ nastudovat pravidla) a na škole to pro ně bude standardní úkon, který mají nacvičený a nebude je nijak výrazně obtěžovat 😉

před 2247 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
da ny

Vy jste nesplnila základní požadavek pro VŠ studium…
Pokud byste měla nasbíraný požadovaný počet kreditů, a „jen“ nesplněnou předepsanou ZK (lze doplnit během dalších semestrů), pak můžete žádat o přerušení studia.
Nebo po /před ZK obdobím.
Vy jste to řešila, až po neúspěchu?
Takhle to vypadá na „síto“, ze strany školy.
Kolem přerušení studia je dost papírování, běhání a aby náležitosti proběhly, jak mají, tak jste musela běžet i na pokladnu (zaplacení).
Přece Vám k tomu na studijním něco řekli/poradili..... zaplatila jste za žádost…
Vy jste celou tu dobu jen čekala?!? Vůbec jste nešla na studijní? (vím, oni nebývají vždy jen milí). Patrně probíhala kontrola indexú… tam jste také nebyla?

před 2248 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
ivzez

Marcell, jak se Vám s tak hroznou neznalostí češtiny
podařilo odmaturovat z češtiny a dostat se na VŠ?

Žádá se o něco, nikoliv, že něco.

před 2248 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Vzdělání a práce