Avatar uživatele
Matthew

Jak mám už konečně vysvětlit postaršímu člověkovi, že ikdyž si zapne …

… google chrome, operu nebo mozillu, že ten seznam.cz bude vypadat všude stejně jak v Internet Exploreru !!! :D

Takový zmatek jsem ještě neviděl. Používá IE, ale jakmile má otevřít seznam v jiném prohlížeči, tak je to samé dopr**, do háje atd, že se v tom nedá vyznat.
Je to stejné jak kdybyste dali dvě stejné fotky zarámované v jiném rámečku a najednu vám řekne, jéé to je fotka mojí rodiny na horách a na druhý vám řekne, tohle nevím kdo je, co to je, proč to tu je co s tím mám dělat, přitom by byl rozdíl třeba v barevnosti rámečku!

Jak už mu to mám polopatě vysvětlit, protože já si nepřeji na svém počítači IE a přivádí mě to k šílenství !!! :D:D:D

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? bolak, briketka10 před 4100 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Mc Merkurion

trpělivost,když si byl malý,taky jí měli a postarší a pak i starý taky jednou budeš

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
beer

Než stále dokola vysvětlovat pro něj cosi „nevysvětlitelného“ je lepší pěkně v klidu a momalu ukázat, tedy naučit.
„Podívej, na Seznam půjdeš takhle a uvidíš toto. čemu nerozumíš teď? Jo, tak to se dělá stejně, jenže musíš kliknout sem. Tak a teď si to vyzkoušej!“ No a takhle postupně, krok po kroku a ono to půjde, neboj )) Tak nějak je to podle něj po lopatě, nejlépe je naučit ho jednu, dvě věci, nechat ho to vyzkoušet a teprve pak přistoupit k věci další.
Jakmile mu uděláš před očima hrrrrrr a je to – ví hovno. Tedy pomalu a trpělivost ))
Doplňuji:
Učím tady na sídlišti důchodce počítači, tak vím co je to za práci. Taky je dobrý, nechat mluvit zpočátku jeho, ujasnit si problém a teprve pak začít s výukou.

Upravil/a: beer

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www Nahlásit


Avatar uživatele
bolak

Hele, to nevysvětlíš :) do toho se vůbec nepouštěj, nech to prostě tak jak to je. Já mám se starema lidma a mobilní technikou vlastní bolestnou zkušenost, psal sem to kdysi někomu v majlu, když jsme si porovnávali historky, tak to uvedu v neupravený formě, abych s tím neměl práci:

„nedávno sem byl u dědy a von říkal že má rozbitej mobil, že jestli bych mu to nemoch opravit,,tak se ptám co s tím má a on že mu to mluví potichu, tak se ho ptám jestli si to dává ke správnýmu uchu…to mně totiž už jednou takhle volal, furt s tim prej chodil po vopravnách, ale všude to byli jak děda říkal "naprostý lemplové a budižkničemové“ protože nechápali, jakej má děda problém…no a nakonec jsme zjistili, že děda jenom ohluch na levý ucho,,,no a tak sem myslel že je to zas ten samej problem, jenže ouha,,,já to vyzkoušel a fakt to nebylo skoro vubec slyset,,,tak mu říkám jestli zkoušel přidat hlasitost, a von že prej to má moc tlačítek a že se v tom nevyzná.. a on to byl právě takovej ten mobil pro důchodce :) kde jsou krom těch čísel a volacího knoflíku jenom dvě tlačítka > přidání a ubrání hlasitosti…a ještě je na nich taková velká notička a repráček, tak sem to dvakrát zmáčknul a už to najednou šlo..a děda říkal že sem strašně šikounej a hned se stím běžel pochlubit babičce, sousedovi a vůbec celý vesnici, jakýho že má technicky nadanýho vnuka… no a tak sem nasednul na vlak a když sem dojel domu, tak děda ještě jednou volal a ještě jednou mi děkoval a já říkám: „dědo, to je v pohodě, až budeš zas někdy mít problém, tak dej vědět“ a on na to: „có?“ a já říkám „dědo, říkám že není zač“ a děda „cóó? MLUV NAHLAS…“ a já si říkám..ájééé, tak já zas jedu :)"

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jirkaakrij

Jak už mu to mám polopatě vysvětlit, protože já si nepřeji na svém počítači IE a přivádí mě to k šílenství !!! :D:D:D?
Možná nebýt toho postaršího člověka, měl by si prd a né „svůj počítač“.
Pokud mám pravdu, toleruj ho na něm, nebo kup ještě jeden pro něj. :D:D:D
PS: jestli šílíš i z přítomnosti IE, no nazdar. 😁

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
M.

Nepouštět na internet. :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cochee

Myslím, že „postarší člověk“ s takovýmto názorem umí IE spustit akorát pomocí ikony na ploše, tudíž ji stačí odstranit a postaršímu člověku říct, že tvoje Windows IE neobsahují. A je klid.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Hlada

To je stejné, jako vysvětlit někomu, že není žádný podstatný rozdíl mezi prohlížeči a že není žádný důvod nemít v počítači i IE, pokud ho jiný uživatel potřebuje. Šílenství není technický problém.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aramah

Nevysvětlíš, osobní zkušenost 🙂

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Bedy

Tak ho nechte, ať používá IE, když mu vyhovuje, nenuťte mu nic jiného. Je to na něm.
Já na tom nic špatného nevidím, jestliže používá aktuální verzi (aspoň verzi 8 nebo vyšší). Internet Explorer 9 a vyšší je nejbezpečnější prohlížeč (podle NSS Labs) a dokonce IE10 je nejrychlejší (podle SunSpider). IE9 je téměř stejně ryhclý jako Google Chrome.
Nevidím důvod, proč IE nepoužívat.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Lenča59

Prostě mu řekni " Hele, Na google chrome je seznam.cz stejný, nevím co ti vadí na tom že budeš mít jiný.. prohlížeč? :D Mezi IE a GCH je jeden ale velký rozdíl… Gch je výkonější , vzhledově hezčí rychlejší …" :D xD

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek