Avatar uživatele
ppíno

Jak mám vědět, zda byla moje omluvenka ze soudn.líčení kladně příjmuta a tím i řádně i omluven, či nikoliv a omluva byla

tedy zamítnutá a v tomto případě za každou cenu zavřít krám a jít svědčit?? Dostal jsem předvolání k hl.líčení, ale vzhledem k mému časově náročnému zaměstnání (osvč, po-pá od 04 hod do 18 hod) a také jako jediný zaměstnanec a bez možnosti zastoupení, je pro mně likvidační jen tak zavřít a na dvě hodiny(v mém případě celý den) odejít k soudu svědčit..Na onom předvolání jsem našel tel.kontakt, kam jsem zavolal a pochopitelně to zvedla paní ŘEDITELKA PODATELNY, nebo se tak aspoň chovala, sdělila, že omluvu je možné podat pouze písemně a pokud p.soudce bude potřebovat ozve se na tel.čísle, které mám uvést v písemné omluvence.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3280 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
JájsemRaibek

Odpoveď byla označena jako užitečná

Odeslanou omluvu považovat za vyřízené a omluvené

Odeslat omluvu a považovat za vyřízení, ale jen s tím rozdílem, že tato omluva nemusí být přijata a stejně budete předvolán znova. Pokud se ani znova nedostavíte, bude postupováno dle zákona.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ppíno Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zzzlatokopka

Nečekat na telefonát od p.soudce, ale ihned se sebrat a jít konat svou zákonnou povinnost vypovídat jako svědek.

Omluvu musíš poslat písemně, máš nárok na náhradu nákladů na cestu a ušlé mzdy atd… ale v realu nemáš nárok na nic a musíš to strpět:-(( Pokud nestrpíš dostaneš pokutu:-(( Lepší je tady nepřevzít poštu, jakože tě minula:-) to pokuty nedávají:-)

Můj kamarád si takhle se soudem skoro rok dopisoval:-))) Pak rozhodli bez něj:-))

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
ppíno

Děkuji za obě odpovědi, ale rozhodující pro mně byla odpověd od_JájsemRaibek

před 3280 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek