Avatar uživatele
novako

Jak mám zpívat s kytarou? Mám zpívat o nějakou toninu níže nebo výš? Pokud zahraji akord G, mám zpívat tón G? Děkuji

Ahoj, mam takovou otázku. Když zpívám a doprovázím se přitom kytarou, mám zpívat o nákou toninu níže nebo výš? Pokud zahraji akord G například mam také zpívat tón G? Děkuji za odpověd :)

Zajímavá 0 před 3645 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
NikkiHeat

Pokud to neslyšíš tak to pověs na hřebík…nic ve zlém ale my jsme chytli ve třinácti kytaru, naučili se pár akordů a šlo to jak po másle a upřimně nikdy jsem nepřemýšlel nad tím v jaké tonině mám zpívat…ale možná ti to tu někdo fakt vysvětlí.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ivzez

Zpívat samozřejmě v té tónině, kterou hraješ.
Ale bez hudebního sluchu a citu to nepůjde …

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

Když hraješ akord G dur, znamená to, že jsi v tónině G dur. Podle tóniny se dá určit příslušný tón. Když si najdeš nějaké skladby, které jsou v notách i v akordech, neplatí, e stejné tóny – stejné akordy a opačně. Každá skladba je jedinečná, i když používáš stejné akordy.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
kelley

Zpívej to v takové tónině, která ti vyhovuje, pokud ti ta původní z nějakého důvodu nesedí (tj. je na tebe moc vysoko nebo hluboko). Musíš si ale všechny akordy ve skladbě posunout o příslušný interval nahoru nebo dolů. Tomu se říká transpozice.
A pokud zahraješ např. akord G, tak tam zpívej ty tóny, které vymyslel skladatel. Při hraní jednoho akordu tam stejně bývá víc různých tónů za sebou. Může to být G, ale taky třeba H, D nebo E, Fis atd…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek