Avatar uživatele
LADIS

Jak mám říct mámě že chci přestoupit??

Ahoj, chtěl bych přestoupit na jinou SŠ. Jenom nevím jak to říct mámě. Ta škola na kterou chci, je blíž k našemu domu a nemusel bych být na internátu ale mohl bych dojíždět. Na tamté škole se mi už vůbec ale vůbec nelíbí. Na tadyté mám aspon kamarády ze základky. Jenomže jednou sem se už o tom bavil s mámou a ta říkala že ne, že když už sem se tam dostal s odřenýma ušima a že mě tam dokopali tak, že vůbec. Máma je v tomhle docela výbušná. Jenomže mě už to prostě takhle nevyhovuje, nedávám to. Nemáte někdo nějakou radu ?

Doplňuji:
jijnak sem si zhjistil vse¨

Upravil/a: LADIS

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? briketka10 před 3758 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
SportWoman

prostě ji to vysvětli, že ti třeba kazí život že ti to tam nejde, nemáš tam kamarády a že bys byl rači doma atd. po zdlouhavém vysvětlování a nadávání na tu školu snad poleví, nebo se nech vyhodit nebo nos špatný známky schválně a to pak třeba si řekne že to nemá cenu

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
brillant

Vepište odpověď… http://www.od­povedi.cz/sear­ch?q=%C5%99%C3%AD­ct%20m%C3%A1m%C4%9B

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Krakis

Jsi už ve věku,kdy bys měl vědět co chceš dělat a co tě baví a stát si za tím.Je podružné,jak je to daleko a jestli tam máš kamarády-ty si najdeš všude!Nezapomeň,že se jedná o celý tvůj budoucí život a ne jen o pár let na škole !!!

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kelt

Nečekej, že hned přesvědčíš rodiče o změně školy. Zjistil jsi všechno ohledně přestupu? Co musíš udělat? Zda Tě škola uvolní druhá přijme bez problémů? Proč jsi šel na tu školu a čím se obě liší kromě vzdálenosti? Zvykl sis na jeden typ školy, učitele, kamarády si můžeš získat všude časem. Na internátu mohou být občas problémy? Co Ti která škola může nabídnout a kam se můžeš nebo chceš dostat? Toto je všechno třeba zvážit, protože až se Tě rodiče zeptají, abys měl připravené odpovědi. Zjisti si na škole, kam chodíš od učitelů nebo ředitele, co je třeba udělat, abys mohl přestoupit, případně se zeptat na totéž na školu, kam chceš jít. Tak ušetříš rodičům spoustu času a starostí s tímto vyřizováním, poznají, že dovedeš něco udělat sám a možná s nimi bude lepší domluva. Ale když reaguješ typem já to nechci, já chci tamto, vypadá to jako chování malého dítěte na písku, kterému se nelíbí bávovka, ale chce mít vláček, se kterým si hraje někdo jiný.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Normálně se na mámu koukni, jestli to chceš udělat tak, jak to bylo u nás doma, tak to je nejlepší takhle v sobotu večer k tv, a jen tak mimochodem řekni „mami, já půjdu na jinou školu“, máma ti řekne, že ne a ty půjdeš stejně, to ještě dvakrát zopakuješ s jinými školami, (předpokládám, že se jedná o střední), tam budeš mít hodně horší prospěch než na té první a nakonec nedoděláš nic, jen učňák u vás za barákem, protože je nejblíž. Později si uvědomíš, že jsi udělal obrovskou chybu a budeš si chtít školu dodělat jako večerní školu, při zaměstnání, jenže tě nikde nazaměstnaj, protože přece budeš dělat tu školu, tak kdo by tě v tom a proč vlastně podporoval, teda krom rodičů, kteří tvých nekonečných studií mají už plný zuby.
Takže přestaň blbnout, vezmi rozum do hrsti a buď rád, že vůbec můžeš na nějakou školu chodit, uč se, dodělej, cos začal a pak si studuj na vlastní náklady třeba do aleluja.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek