Avatar uživatele
Danča84

Jak máme vybrat správný kočárek pro miminko?

Dobrý den, prosím poraďte nám. Předevčírem jsem zjistila že čekám naše vytoužené první miminko, a hned jsme se s manželem začali ohlížet po vybavení – ještě nebudem radši nic kupovat, ale vybráno mít můžeme abychom pak jen šli po konkrétních věcech, ne? Nejvíc nás trápí kočárek – jak říkal manželovo kolega, když kupovali auto, měli za týden vybráno, ale kočárek vybírali měsíce:-D Na co si máme dát pozor, jaké existují užitečné vychytávky, o čem všem musíme mít jasno, co chceme a co ne – jaké jsou typy podvozků, materiálů, koleček, brzd, rukojetí a dalšího čeho? Zatím jediné co vím, že chci kombinovaný (hluboký, karka a ideálně i autosedačka) se 4 většími kolečky, a aby se do hlubokého kočárku vešlo děťátko aspoň do 7–8 měsíců (co jsem zatím viděla – i když délka korbičky byla dostatečná, šířka nebyla nikdy ani 40cm!) – do konce jara ho v karce raději vozit nechci, nehledě na to, že všechny karky ani nemají možnost vodorovné „ležící“ polohy nutné pro správný vývoj páteře. Komfort obsluhy je pro mně druhotný, jde mi především o bezpečí a pohodlí miminka. A design nás nechává úplně chladný, to je opravdu to poslední, na co bychom se ohlíželi kdyby jsme našli dva jinak úplně stejně vyhovující typy. Děkuji předem za rady.
Doplňuji:
Děkuji Faverko za odpovědi a zkušenosti! Spíše jsem ale myslela, jaké typy čeho všeho se vyrábí, a z čeho tedy mohu vybírat. Našla jsem pěkný seznam tady: http://www.mis­chababy.cz/cz/me­nu/leve-menu/piseme-pro-vas/jak-vybrat-kocarek/r2275

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, Andělé, WeeBear před 4464 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Fiverka

Dobrý den, píšu z vlastní zkušennosti. Mám dvě děti druhé teď 4 měsíce.
Na co bych hlavně brala zřetel a co pro mě bylo jedním z rozhodujících faktorů pro výběr(ačkoli píšete že komfort obsluhy je druhotný) je hmotnost kočárku i skořápky. Copak ze začátku je to celkem fuk jestli budete strkat kočárek s tříkilovým dítkem a bude mít 20kg, ale později se to pořádně proveze. Myslím že bezpečné pro miminko jsou všechny jinak by je neprodávali a vy jej budete obsluhovat mnoho měsíců takže ten komfort obsluhy je dost důležité hledisko. Když s ním budete spokojená vy bude v něm spokojené i miminko.
Přemýšlejte aby se vešel po rozložení do auta. Jestli budete jezdit spíše v terénu nebo ve městě na polní cesty a sníh (jestli jste třeba na horách bydlící) nejsou zrovna dobré podmínky pro trojkolku ale na druhou stranu se s ní otočíte například na úzkém chodníku nebo v supermarketu na jednom metru čtverečním jednou rukou:)
Já si vybrala trojkombinaci od JANÉ je to sice tříkolka , kterou neupřednostňujete ale já s ní byla a jsem moc spokojená.
Když chcete čtyři kolečka tak rozhodně větší a aby případně přední byly s možností natáčení, lépe se kočárek řídí. A třeba s možností aretace.To bych doporučila já ted po svých zkušennostech.
Dejte si parametry a podle nich hledejte. Chci takovou a takovou velikost, hmotnost, 4 kola, trojkombinaci, atd. Určitě vyberete dobře. Ale když přihlídnete ke komfortu obsluhy, nebudete špatná máma pořád to pohodlí miminka nikam neodsouváte ale jak píšu. Miminku to nebude vadit když se vám kočárek bude také dobře obsluhovat:)))
Nevím snad jsem vám nějakým postřehem třeba i pomohla doufám:) Mějte se krásně a hlavně ať jste všichni zdraví:)))

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Derrynka

Aha, no a a na co se při výběru zaměřuješ? Pro mě bylo třeba prioritní odpružení… To je důležité na zádíčka miminka. Pak jsem se hodně dívala na kvalitu provedení. A taky na cenu, pochopitelně. A taky aby nebyl těžký. No a když jsem zohlednila svoje požadavky, tak jsem zvolila tento kočárek https://www.mal­vik.cz/Noordi-Fjordi-2v1-Jeans-Blue-2022#example_group-1 a jsem s ním teda maximálně spokojená.

Avatar uživatele
KamilaN

Ten je super, myslíš, že je vhodný i do do lesa a na hory? Potřebovali bychom nový terénní kočárek.

Avatar uživatele
Cizecek.M

Já volila Noordi Fjordi, protože jsem potřebovala kočárek, který zvládne nejen město, ale i terén. Moc praktický kočárek, šla jsem do něj, i když na původní model jsem četla negativa, protože nový model je z jiných materiálů a vychytaný a reklamace jsou u něj prý jen ojedinělé.

Nový příspěvek