Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem .xls soubor - odstranění statistických údajů (reinkarnováno!)

Mám tabulku v Excelu (vytvořeno v Off'97). V jejich vlastnostech (Vlastnosti - Statistické údaje) je datum vytvoření, změny, otevření, tisku. Potřeboval bych tyto údaje odstranit.

Zkoušel jsem *xls otevřít v Excelu 2007 a tam smazat metadata (http://office.microsoft.com/cs-cz/excel/HA10037593 1029.aspx). Odstranilo to kdeco, ale konkrétně tyto údaje ne.

K dispozici mám Excel 97, 2003, 2007. Soubory, kde tohle chci odstranit, jsou ve formátu 97-2003. Je nějaká možnost tohle odstranit? Díky za případný tip.

Předmět Autor Datum
IMHO obávam sa že tieto údaje asi nebude možné odstrániť, tieto parametre ako vidím sú pri všetkých…
deadhead 14.10.2009 16:26
deadhead
Reinkarnováno. Dnes je na Živě recenze aplikace, BulkFileChanger, která dokáže měnit datum vzniku a… poslední
L-Core 05.04.2013 07:20
L-Core
Dátum vytvorenia, posledného prístupu a zmeny sú zapísané v súborovom systéme, takže možno bude stač…
los 14.10.2009 16:29
los
Najspoľahlivejšie ale bude skopírovať obsah do nového Excelu na takom počítači, ktorý nie je pripoje…
Jack 14.10.2009 17:01
Jack

IMHO obávam sa že tieto údaje asi nebude možné odstrániť, tieto parametre ako vidím sú pri všetkých súboroch ktoré som si teraz námatkovo pozrel (jpg, avi, txt) takže to zjavne nebude problém excelu ale pravdepodobne filesystému (ale možno hovorím hlúposť, rád sa nechám poučiť)

---
edit: Môžeš ich ale zmeniť na nezmyselné údaje napr. v Total commanderi - Change file attributes

Dátum vytvorenia, posledného prístupu a zmeny sú zapísané v súborovom systéme, takže možno bude stačiť, keď to zmeníš tam.

Nejaký návod, ako toho odstrániť čo najviac, nájdeš tu: How to minimize metadata in Microsoft Excel workbooks

Najspoľahlivejšie ale bude skopírovať obsah do nového Excelu na takom počítači, ktorý nie je pripojený do siete a má "správne" nastavené prostredie, t.j. meno používateľa a dátum.

Najspoľahlivejšie ale bude skopírovať obsah do nového Excelu na takom počítači, ktorý nie je pripojený do siete a má "správne" nastavené prostredie, t.j. meno používateľa a dátum.

Přesně takhle to dělám také. Musíme pro vyhodnocení výsledků používat ověřené uzamčené šablony. Datum uzamčení šablony (poslední změna)je kontrolováno audity a musí být starší než datum ověření v dokumentaci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru