Avatar uživatele
luckykubrt

Jak může člověk milovat ty, kteří druhým ubližují?

Proč se říká, že dobro a zlo jsou dvě strany jedné mince? Co má společného dobro se zlem? Buď někoho milujeme, nebo nenávidíme. Je ale fakt, že lidé milují ty, které by měli nenávidět, a nenávidí ty, které by měli milovat. I Ježíš učil své učedníky, aby milovali ty, kteří je nenávidí. Přesto Ježíš neschvaloval lidi, kteří pohrdali zákonem. Mám z toho v hlavě zmatek.

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 2314 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
da ny

Na hlavní otázku jak, odpovídám: snadno.
Někteří to mají takto: odi et amo (Catullus) .)
Nenávist? Je hloupostí…
Představte si matku „nezdárného“ dítět (které druhým nebo jí ubližuje), jež miluje. I matka vraha, svého potomka často stále miluje
Váš dotaz tak trochu zavání „blábolismem“…viz. „…že lidé milují ty, které by měli nenávidět …“
Ideálně by člověk k nikomu neměl cítit žádnou nenávist. Nenávist přináší často jen zlo a právě tomu, kdo cítí onu nenávist, k druhému.
Miluji své blízké, život, přátele, přírodu, jaro, dobré jídlo a .mnoho dalších věcí, bytostí. Nenávist je mi cizí. Neznám. Nepěstuji.!

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

To, že máš v toho v hlavě zmatek, je patrné z tvé otázky. V tomto případě jsou dvě strany mince myšleny jako protiklady. Neznám někoho, kdo by miloval někoho, koho nenávidí.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Kepler

Přímo milovat je asi nemohou, ale mohou jim odpouštět a modlit se za ně. Touto zvláštností se vyznačují křesťané, ale i jiná náboženství.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
aliendrone

Eh… to samozřejmě NEJDE. Je to jen další blábol zpytlíkovaný kompilátory Bible. Pokud tvá cesta k Bohu vede přes abrahámovská náboženství, je to sice stále cesta, ale poněkud problematická a to MUSÍŠ akceptovat. (včetně podobných „záhad“ na jaké se ptáš)

Už mnohokrát jsem psal, že i ta „nejpitomější“ cesta k Bohu je pořád cestou k Bohu. Dokonce i ateisté kteří existenci Boha POPÍRAJÍ (aniž by k tomu měli důkaz, což mi DNES přijde komické) jsou na tom v porovnání s „věřícími“ židy, křesťany a muslimy LÉPE. Mohou se totiž řídit vlastními kritérii, které jsou jen zřídka blbjší, než ta „z Knihy“ (jakékoliv).

Je to ale TVÁ volba (věřit v Ježíše-boha, popřípadě v Mohameda-božího proroka atd. atd.) a jako u každé vlastní dobrovolné volby si její důsledky můžeš (správněji MUSÍŠ!) přičíst na vlastní triko včetně dopadů z ní plynoucích. (jakým je např. téměř paradoxní požadavek „milování“ nepřítele)

Nebo jinak – jsi „věřící“, tak věř a neptej se!!! Kladení otázek je v PŘÍMÉM ROZPORU s vírou (jejím smyslem). Nemysli, nepochybuj – všechno už vymysleli za tebe, takže ti stačí už jen věřit (a vlastně ani nic jiného nezbývá). Ať už věříš čemukoliv. :D :D :D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Pokud například ubližují jeho nepřátelům, tak je to docela pochopitelné.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
luckykubrt

da ny: To by ale muselo vylučovat i islám, protože imámové učí nenávidět nemuslimy. ☹ Jde o to, že svědkové Jehovovi kážou lásku k bližnímu a jsou víc nenáviděni (pro pravdu) než muslimové. Jak předpověděl Ježíš: „Lidé budou více milovat tmu než světlo.“

před 2314 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Mc Merkurion

… otravujou stejně, akorát víc kecaj než činí, ale nevhodný je obojí …

před 2314 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek