Avatar uživatele
pn65

Jak můžou přibývat exekuce lidem, kteří už exekuce mají?

Mám několik exekucí a všechny zatím zvládám, proto mě zajímá, jak můžou přibývat další, když mám ověřené, že nikomu jinému nedlužím.

Původní neotázka
Jak můžou přibívat exekuce lidem, kteří už exekuce mají

Zajímavá 0 před 2601 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hlada

Žádná exekuce nemůže být bez t.zv. exekučního titulu, což je právoplatný rozsudek soudu. Na jednání soudu je dlužník předvolán. Před žalobou dostane dlužník od věřitele minimálně jednu upomínku, zpravidla několik. Proti rozsudku se může dlužník odvolat. Kdo platí včas a přebírá si poštu, nemůže se do exekuce dostat.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Jak je možné, že máte několik exekucí a divíte se jak můžou přibývat? Předpokládám, že jedna z nich byla první a ty další pak přibyly.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
dubraro

Exekuce se dají uměle vyrábět, i když nic nedlužíte, stačí když někdo má vaše osobní údaje. Například pražský dopravní podnik falšuje záznamy o pokutě za černou jízdu a vyrábí z nich exekuce.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hapiky

To je právě to, na čem exekutoři parazitují. Lidé se domnívají, že nikomu nic nedluží, a to, že exekutoři a právníci parazitují, je skutečnost. Když např. někdo dluží 4 roky nedoplatek ve výši 1 kč, tak posílat pro onu částku exekutora není nic jiného než nelidský, výnosný byznys, i kdyby se jednalo o dlužnou částku 100 Kč. Štěstí má jen ten, kdo může prokázat svoji bezdlužnost, a to se bohužel stává málokdy.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
ivzez

Exekuce mohou přibÝvat snadno.
Stačí jedna pozapomenutá platba…

Jak máte ověřeno, že nikomu nic nedlužíte?
Jestli jste si exekuce zjišťoval u příslušných soudů, tak
tam jste mohl najít jenom to, co soudy do té doby měly.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Poněvadž v právně občas v neprávním Česku je všechno možné

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
hapiky

Hlada: Úplná blbost. Rozsudek soudu je zásadní, ovšem dlužníka o dluhu nikdo záměrně neinformuje a soud to rozhoduje převážně tzv.od stolu. Kdyby soud dlužníka informoval o nastávajícím jednání, dlužník by zajisté zaplatil, a exekutoři i právníci by „okrouhly“, proto to nedělá, tak proto je to zařízeno tak, že není povinen dlužníka o jednání informovat.

před 2601 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek