Avatar uživatele
Natee

Jak na danou věc přestat myslet?

Pořád musím myslet na jeden seriál, který jsem si v poslední době dost oblíbila, ale je mi to už až nepříjemné. Při nějakém slově si vzpomenu na spojitost se seriálem, při jídle na to, jak jedli v seriále.. Jak s tím přestat?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? IK před 4426 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Najít si nějakou smysluplnější zábavu, nějaké hoby a podobně. Ahlavně nečumět na laciné seriály!

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
zzzzz

Souhlasím s Drapem. Seriály jsou fakt vymývače mozku. Já se jim vyloženě vyhýbám.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
IK

Mám stejný problém, když se mi něco líbí tak se mi to pak celé promítne, třeba film 2 hodiny dlouhý. Může mě z toho klepnout, jakobych si nemohla zapamatovat něco užitečného. U nezajímavých věcí se mi to neděje a od zajímavých se mi nechce, jen by mi to stačilo jednou 🙂 Jdu dělat něco kde to nevadí, třeba mýt nádobí, zametat, na nákup, nemusím si brát mp3..mám vlastní video.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Zaměstnat se něčím namáhavějším jako je sport, snažit se získat nové zážitky z reálného světa, poznat nějaké nové lidi, místa… Pravidelná Jóga by mohla taky pomoct.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Já to mám taky!
Jdu k doktorovi – čekám Štrosmajera nebo Howkeyeho Pierce, v lahůdkách všechny prodavačky stojí za houby, protože je nesrovnala Andulka Holubová. Vykradli nám sklep a policisté zloděje nechytili, protože nemají Zemana. Jídlo v restauraci by bylo určitě lepší od Sváti Kuřátka a když vidím zprávy, připadám si jako v cirkuse Humberto.
Ono to časem přejde. Seriály svádí k tomu, aby se diváci s jejich hrdiny ztotožňovali, ale je třeba si to ukočírovat a nežít virtuální život. Ten reálný je tisíckrát lepší, bedna je jen odreagování se a na to mysli. Zvlášť citlivější člověk, který vede poměrně nudný život se utíká do toho snového, seriálového děsně rád. Když ho to pozitivně motivuje – začne tvořit nebo se sebevzdělávat či objeví nového koníčka, ke škodě mu to rozhodně nebude.
Btw – Pamatuji si, jak Lenka Termerová, představitelka koktavé Jiřinky v Ženě za pultem, kdysi vzpomínala, jak si prodavačky v obchodech doslova „hrály“ na ten seriál – a měly i rozdělené „role“.

Tak to moc neřeš, ale občas raději přepni! 🙂

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek