Avatar uživatele
karlosvlk

Jak na demolici domu, který stojí v řadě dalších domů?

Máte někdo zkušenost s demolicí domu, který stojí v řadě dalších domů, tzv. je na ně „nalepený“? A s výstavbou nového domu na tom samém místě? Jestli je to vůbec možné…

Zajímavá 0 před 2907 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Já to přesně nevím a proto prozkoumej obsah odkazu.
www.google.cz/se­arch?q=demoli­ce+domu&oq=de­molice&aqs=chro­me.1.69i57j0l5­.6031j0j4&sou­rceid=chrome&i­e=UTF-8

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Pokud to zadáš firmě, tak je to bez problémů. Pokud chceš dělat sám, neni problém, Začneš bourat od prostřed ke štítovým stěnám. U těchto domů, zvláště u starších takových staveb, bývaly štítové zdi společné a někdy v nich byly kotveny i nosné prvky. Stropy a podobně. Na to se musí dát pozor. Problémem u těchto staveb bývá jak při demolici tak výstavbě, nedostatek místa okolo stavby. Ale i to je většinou řešitelné.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
honza19hk

ano samozřejmě že to jde. Ostatně se demolicema zabývám,tudíž vím že to až tak složité není. Důležíté je na to nejít zhurta s technikou.Ideální je to bourat ručně, dbát na to aby se neporušila dělící ze´d,která se v tomto případě nesmí bourat.bývá společná pro oba domy,ikdyž to neplatí vždy.V tomto případě se dokonce ruční demolice doporučuje,protože použítí bagru by mohlo vytvořit trhliny v sousedních barácích,zvlášť když to je stará městská zástavba.bagr bych bral až na vyhrabání zbytků základů a odvoz sutě.
Pokud ještě něco chcete vědět stačí napsat přes místní poštu. Popř není problém vám tu demolici udělat.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek