Avatar uživatele
Poklička

Jak na kotel po lijáku?

Dobrý den,dnes u nás po průtrži mračen mi komínem protekla voda kotlem,že jsem měl pod kotlem vodu,ne moc ,ale měl jsem,ještě se mi to nikdy nestalo,zatím jsem odpojíl elektřinu od kotle.Stačí to nechat vyschnout nebo jaké kroky mám podniknout dál?Mám plynový kotel na ohřev teplé vody a topeni zn.JUNKERS.Poradíte mi chlapi? Děkuji za odpovědi.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4283 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Hlada

Bylo by dobré ho hned odkrytovat a podívat se, jestli nejsou žebra výměníku ucpaná nějakým spláchnutým svinstvem z komína a jestli něco nenapadalo na hořáky. To by bylo dobré hned odstranit, protože to může být kyselé a může to způsobit korozi. Jestli nic nebrání průtoku vzduchu, tak se voda plamenem vysuší a o nic nejde. Otázkou je, proč se to stalo. Může jít o výjimečnou průtrž mračen, ale i o špatně postavený kouřovod nebo ucpaný výtok kondenzátu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
venkovan

Mne se naopak občas kotel zatopí zespodu. takže odčerpám vodu, vytřu, potom partnerka, protože jsem vytřel špatně a to už ale mám nohy na gauči a počkám až vyschne co se nepodařilo vytřít. Je ale klasický kotel na zemi.
Nicméně, pokud voda protekla jen komínem, neměl by být žádný problém – jen nechat vyschnout. Pokud protekla přímo kotlem, zavolal bych servis aby kotel prohlédl. Stejně jednou za rok by servisákk měl přijít.
A na komín bych dal něco, co omezí vtečení srážek do komína. Kominíci poradí

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Děda Louda

Tak nevím, nakolik je takový dům inteligentní, či jaká jsou na to kriteria. Ohřívat teplou vodu mi moc inteligentní nepřijde.
Kotel nech volně vyschnout. Před zahájením topné sezóny budeš stejně provádět důkladnou revizi a údržbu celého systému, stejně, jako to děláš každoročně, takže se přijde na případné závady. Zatím si zabezpeč odvod spalin (komín) tak, aby do něj nepršelo a zabráníš nekontrolované korozi materiálu vlhkého komína; dej si tam nějakou stříku, nástavec a pod.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Bydlení a zahrada