Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak na malou wifi

Zdravím, mám se sousedem společné připojení přes router (Edimax BR-6104K http://sitove-prvky.alza.cz/edimax-br-6104k-router- 4x-10-100-switch-wan:-rj45-dhcp-ppp-nat-d44703.htm)
soused se hodla osamostatnit čimž mi dělá radost, ale ma svou představu že ja si od něj router odkoupím (platil ho on).

Nic proti tomu bych neměl avšak mam v umyslu zřidit wifi pro mou sestru s notebookem. Jelikož tento router wifi neumí musím najít jiné řešení. Budto koupit wifi router nebo přidělat "dle slov souseda wifi vysílač".

Avšak mam na wifi požadavek aby se "wifi" dala vypnout když by v domácnosti nebyl PC ktery by ji využil, avšak kabelové připojení by jelo dál, a také aby wifi fungovala bez potřeby mít zapnutý další PC. A jelikož takové řešení se mi najít ještě nepodařilo(popravdě nevím co přesně hledat) chtěl bych vás požádat o radu jak to udělat, nejjednodušeji a nejvyhodněji a popř. jaké přístroje použít.

Bokem mě napadlo aby router(wifirouter) fungoval přimo také jako modem(abych neměl zapojené dva sitové prvky, ale abych kabel ze zdi a z elek. sítě vrazil do jednoho spotřebiče a počítače připojoval přímo k němu,ale nevím jestli tohle vubec jde).

Diky předem

Předmět Autor Datum
Koupíš si jakýkoliv WiFi access point. Ten připojíš k routeru a nastavíš do režimu AP. Vypnout jej m… poslední
Jan Fiala 17.04.2008 08:50
Jan Fiala

Koupíš si jakýkoliv WiFi access point. Ten připojíš k routeru a nastavíš do režimu AP.
Vypnout jej můžeš kdykoliv - vytáhneš jej z elektriky.

Další možností je koupit si ADSL WiFi router, např. ASUS WL-600g, pak bys měl ADSL router, switch i Wifi Roter v jednom zařízení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru